Speltips inför Benfica – Lyon 23/10: Gynnsamt läge för bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 23 oktober 2019

Benfica är piskade att vinna då man tar emot Lyon i CL-gruppspelets tredje omgång. För ett krisande Lyon ser förutsättningarna mer fördelaktiga ut i Champions League. Här finns det anledning att tro att bortalaget kan komma att lyckas låsa matchbilden.

Annons:

Efter två spelade matcher har Bruno Lages Benfica kammat noll i Champions Leagues gruppspel. Man inledde med att förlora med 2-1 hemma mot Leipzig och senast blev det torsk med 3-1 borta mot Zenit St. Petersburg.

Därmed är man, i princip, tvingade att ta tre poäng då gruppens tredje motståndare Lyon gästar.

Utöver de två förlusterna i Champions League har man bara förlorat en match den här säsongen. Den förlusten kom hemma mot ärkerivalen Porto, men i övrigt har man vunnit 6 av 7 ligamatcher vilket ger en andraplats i ligan – på samma poäng som Porto men en poäng efter den, något oväntade, serieledaren Famalicao.

För Lyons del är läget, i stort sett, det omvända då man har skaffat sig ett fint utgångsläge i Champions League medan ligaspelet varit en stor besvikelse.

Laget ligger just nu på 17:e plats i Ligue 1 och trots de goda resultaten i CL fick tränare Sylvinho gå efter förlusten mot Saint-Etienne i näst senaste omgången. Nytillträdde Rudi Garcia har bara lett laget i en match vilket var mötet mot Dijon i lördags som slutade 0-0.

Men i Champions League-gruppen ser det desto ljusare ut då man står på 4 poäng efter att man senast besegrade Leipzig med 2-0 borta och dessförinnan spelade 1-1 hemma mot Zenit.

Annons:

Lyon lär försöka slå vakt om poängen

Lag som går bra i Europa-spelet men inte lyckas leverera i ligaspelet har vi sett exempel på tidigare och det inte otänkbart att det kan bli en sådan säsong för Lyon.

Hursomhelst så är man aningen svårbedömda just nu då man nyligen bytt tränare. På pappret har man ett lag för att konkurrera i toppen av Ligue 1, men efter 10 omgångar är man redan 14 poäng efter serieledande Paris SG.

När man nu ska ta sig an Benfica på bortaplan lär man vara klart nöjda om man kan få med sig en pinne. I synnerhet då redan har fyra poäng med sig från de två första matcherna.

Benfica, å sin sida, är piskade att vinna för att ha en realistisk chans att ta sig vidare från gruppen. På så vis är det ett ganska gynnsamt utgångsläge som fransmännen har.

Nytillträdda tränare brukar inleda med att försöka sätta grunderna och prioritera defensiven. I Lyons fall har dock det offensiva spelet varit det främsta problemet.

I ligan har man inte gjort mål på 3 raka matcher och i 6 av de 7 senaste matcherna (Champions League inkluderat) har det blivit under 2,5 mål totalt.

Allt talar för att det här kommer bli en matchbild som domineras av hemmalaget medan Lyon kommer att inrikta sig på omställningar. Dock saknar man sannolikt viktige Memphis Depay.

Det blir således upp till Benfica att försöka luckra upp ett mer defensivt inriktat bortalag och det är ett utgångsläge som jag tror Lyon-spelarna kommer trivas med då slipper den press som de spelar under i ligan just nu.

Sammantaget get detta anledning att tro på en relativt låst matchbild. Jag tror att målsnåla Lyon kommer att hålla siffrorna nere och spelet blir således att det kommer bli under 3 mål totalt (asian) till 1.71 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23/10
TV:  viasatxtra logo viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: