Speltips inför Benfica – RB Leipzig 17/9: Emil Forsberg i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2019

Det blir allt fokus på Champions League på tisdagen och inte minst mötet mellan Benfica och RB Leipzig den 17 september 2019.

Annons:

Redan tidigt i sommarens kvalspel till Champions League stod det klart att det enda svenska bidraget i det kvalet, AIK, inte skulle ta sig hela vägen till huvudturneringen. I ärlighetens namn var det aldrig nära och 08-laget åkte faktiskt ut redan mot ett svagt Maribor. Då är man inte nära.

Men trots att AIK inte tog sig till Champions League finns det en rad svenskar med i turneringen och dessa är såklart värda att följa lite extra. Den som förmodligen kommer att göra störst avtryck är Emil Forsberg i tyska RB Leipzig.

Faktum är att hans RB Leipzig också hamnat i en överkomlig grupp. Förutom Benfica kommer laget att spela mot Lyon och Zenit St Petersburg. Med en sådan lottning är det rimliga såklart att sikta på att gå vidare.

Men som alltid i jämna grupper är starten av stor vikt för att lägga grunden inför fortsättningen. Att åka ner till Lissabon kanske inte är det enklaste på pappret – men formen är god hos tyskarna.

Annons:

Underskatta inte gästerna

Emil Forsberg har sin vana trogen – om vi är lite elaka – haft problem med skador under inledningen på säsongen men är nu tillbaka i så gott som fullt slag. Det har visat med flera fina prestationer på senare tid, inte minst i det svenska landslaget där han blev matchens lirare i den oavgjorda matchen mot Norge.

RB Leipzig står nu på fem raka matcher utan förlust, varav det enda poängtappet mot FC Bayern München, i inledningen av säsongen. Med andra ord har laget vunnit fyra av sina tävlingsmatcher så här långt. Tre av vinsterna har dessutom kommit på bortaplan, där mötet med Borussia Mönchengladbach verkligen är värt att ha med sig. Det var en stark insats och en viktig seger som bevisar hur starka RB Leipzig är.

Benfica har också öppnat ganska starkt, men efter hemmaförlusten mot FC Porto har man ändå tappat kommandot i ligan. Direkt. Det finns klara brister i defensiven då man fortsätter att släppa in mål och vi tror att man kan få svårt mot ett kontringsstarkt tyskt motstånd här.

RB Leipzig draw no bet spelas till 1,92 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  RB Leipzig draw no bet
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 17/9
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.