Speltips inför Benfica – Zenit 10/12: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2019

Benfica har pressen på sig och måste ta tre poäng hemma mot Zenit St Petersburg på tisdagskvällen i Champions League.

Annons:

Då är vi framme vid den sista, helt avgörande omgången i gruppspelet i Champions League. Det finns någon spänning kvar i nästan samtliga grupper, men frågan är om inte gruppen med Zenit St Petersburg och Benfica är den allra bästa.

Som det ser ut nu kommer RB Leipzig (10 poäng) och Zenit (7 poäng) ta sig vidare, men Lyon (7 poäng) och Benfica (4 poäng) har också en realistisk chans att ta sig till nästa fas i turneringen. Det är med andra ord helt vidöppet inför avslutningen.

Därför är också mötet mellan Benfica och Zenit St Petersburg extra intressant på förhand. Det här borde bli en intensiv drabbning. Det som oroar en del för hemmalaget, som alltså måste vinna, är att ryssarna kommer med god form till matchen. Man har fem raka vinster och har med sig hela 6-0 i målskillnad på sina tre senaste matcher. Det är en stark trend.

Annons:

Ofta jämna matcher

Det här är som bekant två lag som rimligen inte borde stöta på varandra särskilt ofta, men lotten har fallit deras väg. Under fyra separata tillfällen har man spelat mot varandra i Champions League – bara under pågående 2010-tal. Det gör att vi faktiskt kan dra vissa slutsatser av de inbördes möten som finns.

En väldigt tydlig trend är att man ofta spelar jämna matcher. När Zenit St Petersburg vann med 3-1 hemma i det första mötet den här hösten var det den största segermarginalen mellan lagen på fyra möten. Det har i andra fall närmast uteslutande handlat om uddamålsvinster.

Allra värst var det våren 2016 när man lottades mot varandra i åttondelsfinal. Då var det Benfica som drog det längsta strået efter att ha vunnit med 2-1 på bortaplan i det sista, avgörande mötet.

Den här gången är det åter Benfica som har pressen på sig och för att kunna ta sig vidare från gruppspelet, antingen till Europa League eller Champions League, måste man alltså ta tre poäng här. Därför räknar vi iskallt med ett offensivt hemmalag. Det kommer att öppna matchen.

Båda lagen att göra mål spelas till 1,64 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 10/12
TV:   viasatxtra logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: