Speltips inför Borussia Dortmund – Slavia Prag 10/12: Viktigt att vinna

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2019

Borussia Dortmund gäller som solklar favorit inför mötet med tjeckiska Slavia Prag i Champions League-gruppspelet.

Annons:

Champions League är framme vid sin sjätte och avslutande omgång i gruppspelet. FC Barcelona är redan klara som gruppvinnare i sin grupp, men nu ska det avgöras om det blir Borussia Dortmund eller Inter som gör dem sällskap till slutspelet.

Just nu ligger båda lagen på sju inspelade poäng vardera, med nackdelen för Borussia Dortmund att det är italienarna som har den bästa inbördes statistiken. Det är som bekant det som fäller avgörandet vem som då tar sig till slutspelet.

Med det sagt har Borussia Dortmund nu en bättre avslutande omgång, då man spelar mot jumbon Slavia Prag. Tjeckerna är inte bara det sämsta laget i gruppen, det är också ett lag som nu inte har någonting att spela för. Det är såklart en väsentlig fördel för Borussia Dortmund, som alltså måste ta poäng och troligen vinna.

Värt att ha med sig är också att Borussia Dortmund vann det första mötet mellan lagen med 0-2 på bortaplan, då i Tjeckien.

Annons:

Borussia Dortmund har vaknat

Lucien Favre har under egentligen hela inledningen på den här säsongen fått väldigt mycket kritik för sitt arbete med Borussia Dortmund. Med tanke på att Borussia Dortmund både ser slappa ut i sin offensiv, direkt slarviga ut i sin defensiv och resultatmässigt har underpresterat på flera fronter kan man förstå det.

Borussia Dortmund har haft en gyllene chans att koppla ett slags grepp i Bundesliga, där flera stora klubbar har underpresterat. Men det har man inte riktigt kunnat göra. Inför den sista omgången i Champions League ser Borussia Dortmund också ut att kunna missa slutspelet, om det vill sig riktigt illa.

Men med det sagt ser formen nu bättre ut hos Borussia Dortmund, som komer till det här mötet med två raka vinster i Bundesliga. Det blev hela 5-0 hemma mot Fortuna Düsseldorf senast och även fall motståndet inte är det allra mest skrämmande känns det garanterat skönt att ha med sig en sådan urladdning på förhand.

Borussia Dortmund är dessutom ett erkänt starkt hemmalag och nu tror vi att man steppar upp när det behövs. Slavia Prag är gruppens klart svagaste lag och det kommer att märkas.

Borussia Dortmund -1,5 spelas till 1,76 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Borussia Dortmund -1,5
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 10/12
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: