Speltips inför Celtic – Cluj 13/8: Värdespel från Glasgow

Spelbloggare Publicerat: 13 augusti 2019

Celtic borta i Glasgow är alltid att se upp med, men har skottarna kanske fått axla ett lite väl stort favoritskap inför returen mot rumänska Cluj i Champions League-kvalet? Det menar åtminstone vi.

Annons:

Den skotska jätten mot den rumänska. Celtic mot CFR Cluj. I potten hittas en playoffplats i kvalet mot Champions League. Redan nu en av årets viktigaste bataljer.

Förra veckans möte slutade 1-1 – Clujs mål kom via Mario Rondón och Celtics via James Forrest – där det var fart och fläkt i första halvlek, för att tempot sedermera slogs av på något. Målen uteblev dessutom därefter.

Resultatet innebär, såklart, att Celtic är klara favoriter till att avancera vidare – dels som den, på pappret, namnstarkare parten och med det starka bortaresultatet; undviken förlust och ett bortamål.

Hemmaspelet är också vad som varit klubbens signum ute på den europeiska scenen de senaste åren. På Celtic Park har flera större pjäser ställts inför stora problem, trots att skottarnas status är betydligt mindre än vad den en gång varit. Alltid en mäktig kuliss på arenan, i synnerhet när det vankas Europaspel.

Båda parter har relativt nyligen startat deras inhemska seriespel och för Celtic har två matcher renderat i lika många segrar samt en fantastisk målskillnad om +10. Cluj har på fem matcher spelat in 13 pinnar.

Annons:

Favoriter – men för stora sådana

Hemmaplan. På pappret vassare. Gott om erfarenhet från Europaspel. Givetvis är det Celtic som räknas som favoriter såhär på förhand, men känslan är som sådan att favoritskapet blivit överdrivet och värdet istället hittas på Cluj.

Gästerna är en fullt kompetent motståndare, varit dominanter i den rumänska klubbfotbollen och skickade i den förra ut de israeliska mästarna, Maccabi Tel Aviv efter 1-0 hemma och 2-2 borta.

Oddset för det raka spelet på Celtic är som bäst i 1,58 och det är utan tvekan en överreaktion från marknadens sida.

Spelet? Cluj +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – till 1,62 x insatsen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cluj +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.