Speltips inför Celtic – FK Sarajevo 17/7: Avslaget kvalmöte i Glasgow

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2019

Det känns fullkomligt givet att fokusera på målmarknaden inför mötet mellan Celtic och FK Sarajevo i kvalet till Champions League som nu pågår.

Annons:

Det är väldigt intensiva kvalveckor runt om i Europa just nu. Det innebär att man på tisdagar och onsdagar kan följa lag som kämpar hårt för att äntligen nå Champions League igen. På torsdagar är det så dags för lag att kvala mot Europa League.

För Celtics del – det lag som dominerar fotbollen i Skottland år ut och år in – blir det närmast alltid kval till Champions League. Sedan laget åkte på pumpen mot Malmö FF har de också dalat ordentligt på rankingen och efter svaga prestationer i Europa har även nationsrankingen minskat ordentligt. Det gör att laget nu måste kvala från den första kvalrundan.

Visst, det är överkomligt motstånd och det ska mycket till för att laget inte ska ta sig vidare, men det är ändå ett onödigt energiläckage för ett lag som behöver all kraft i ett senare delen av kvalet.

Efter den första matchen mot FK Sarajevo känns det dock som att det så gott som redan är klart. 3-1 på bortaplan är ett bra resultat och nu måste gästerna plötsligt göra en supermatch på Celtic Park. Det känns inte rimligt.

Spel på målmarknaden

FK Sarajevo är en relativt ung klubb i dessa sammanhang och har därför ingen vidare erfarenhet från europeiskt kval. Det blev inte minst mycket tydligt i den första omgången då laget alltså föll på hemmaplan med klara 1-3. Faktum är att laget har sex (!) raka förluster i kval till europeiska turneringar.

Vad Celtic är för klubb och vilken potential det här laget har behöver vi inte ens gå in på, men trots att det inte är en klubb på samma gamla härliga höjder som för ett par säsonger sedan gör det faktum att de är så anrika också att man har en annan tradition att luta sig tillbaka mot.

Med det sagt har man ett bra grepp om den här matchen och lär inte behöva gå för fullt för att ta sig till den andra kvalomgången i själva kvalet.

Under 3,5 mål spelas därför till 1,64 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, onsdag 17/7
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.