Speltips inför Chelsea – Ajax 5/11: Dags för revansch

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2019

Champions League-bataljen Chelsea och Ajax emellan ser ut som en helt öppen historia på förhand och då är det i spelen till holländarnas favör som lockar till spel.

Annons:

Tar Ajax revansch från förlusten hemma? Eller tar Chelsea ett storkliv mot slutspelet? 21:00 är det avspark på Stamford Bridge och platsen för att se matchen är Viasat Premium eller Viaplay.

1. Chelsea, 3: 2-0-1, 6p, +1 mål
2. Ajax, 3: 2-0-1, 6p, +5 mål
3. Valencia, 3: 1-0-1, 4p, -2 mål
4. Lille, 3: 0-1-2, 1p, -4 mål

Gruppfinal vankas alltså när Champions League-gruppspelet vänder och den andra halvan ska påbörjas. De två favorittippade klubbarna står med andra ord i topp, även om Valencia som väntat är en konkurrent att se upp med. Franska Lille har däremot haft det svårt att räcka till i den här konkurrensen.

Faktum är att Chelsea vunnit de två spelade bortamötena, 1-0 blev det mot just Ajax, medan de föll med de omvända siffrorna mot Valencia på hemmaplan. Talang finns det en hel del av och ett par världsspelare likväl – men transferförbudet har inneburit att de inte kunnat satsa lika hård som de velat på spelartruppen. Då har en sådan som Tommy Abraham fått kliva fram; nio mål på 11 seriematcher.

God är formen också. Åtta av de nio senaste matcherna vunna. Enda plumpen: 1-2 i Ligacupen mot rivalen Manchester United – på hemmaplan.

Ajax är den klara dominanten i Holland och efter förra årets oerhörda Europasuccé, sekunder från en CL-final, har förväntningarna på dem höjts avsevärt. Är det här en klubb som ska kunna brottas med de allra största? Då var de det och de positiva tendenserna syns fortfarande till. CL-vinsterna över Lille samt Valencia, 6-0 allt som allt, var mäkta imponerande. 0-1 senast däremot en plump.

Annons:

Dubbla insatsen för skrällpoäng

Så, tar Ajax deras revansch? Det känns på förhand som en närmast helt öppen match, även om Chelsea ska räknas som favoriter på hemmaplan, och de borde därmed kunna fixa åtminstone en pinne i afton.

Hur man än vrider och vänder på det är det dock häpnadsväckande att siffrorna för den raka ettan står i under dubbla insatsen. Det handlar trots allt om en fjolårssemifinalist i Champions League, och som fortfarande står starkt, mot ett i viss mån avmattat Chelsea – även om formen är mycket fin precis för tillfället. Bör sakna kvalitéerna för att på allvar slå sig in i världstoppen.

Chelsea har alltså radat upp treor på sistone, men känslan är att marknaden överreagerat på detta och en reaktion inom kort tid är knappast otänkbar. Stundtals lite flyt. Stundtals lite halvdant spel. Framförallt kan det bli tufft att utmana vidare i CL, med den nivå som krävs för att nå en bit in i ett (eventuellt) slutspel.

Revansch från senast och en bättre Ajax-insats? De spelas med +0,5 mål (asian handicap) till dubbla insatsen hos 888sport. Spelet sitter då vid kryss eller bortavinst.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, tisdag 5/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: