Speltips inför Chelsea – Lille 10/12: Motivation och klass

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2019

Motivation och klass talar till Chelseas fördel mot Lille i den avslutande gruppspelsomgången av Champions League. Det ska helt enkelt inte vara något snack om saken här.

Annons:

Ajax, Valencia och just Chelsea har visats alldeles för starka för Lille att kunna rå på. Gruppspelets fem matcher har renderat i en pinne, alltså ett kryss och fyra förluster. Därmed kommer varken Champions League- eller Europa League-slutspelet vara möjligt att nå oavsett utfall i afton.

Så, hur är det då med motivationen inför matchen? Troligtvis lite sisådär. Ligue 1 är förstås prioritet, därifrån de hoppas kunna lösa en plats till nästa års CL och där tredjeplatsen för tillfället innehas. Redan på fredag väntar en viktig match mot Montpellier.

Eftersom Ajax eller Valencia, alternativt båda, kommer tappa i den sista omgången innebär det att Chelsea – hittills med två vinster, två kryss och en förlust i resultatkolumnen – blir klara för slutspel om de vinner matchen. Någonting de är starkt betrodda att lyckas med. Den raka ettan betalar exempelvis som bäst 1,30 gånger pengarna. Talande för de skillnader och förutsättningar som råder på förhand.

Helt enkelt är det mest sannolikt dock inte för Chelsea att ladda om från förra veckans debacle mot Everton, 1-3. Faktum är att enbart en av de fem senaste matcherna är vunnen och den segern kom med knappa och allt annat än övertygande 2-1 över Aston Villa. Det var också på Stamford Bridge.

Positiva besked för hemmalaget är att Antonio Rüdiger återigen är aktuell för spel, kanske till och med en plats i startelvan. Kvar som indisponibla är Ruben Loftus-Cheek, Fikayo Tomori samt Oliver Giroud. Ganska bra situation och Frank Lampard kan laborera nästintill precis som han vill i startelvan.

Annons:

Chelsea når slutspel

Chelsea är i halvdan form. Bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Och Lille har fått nyingjuten kraft i truppen efter tre raka 1-0-vinster – över Dijon, Lyon samt Brest. Fått ordning på försvarsspelet.

Av de siffrorna att döma skulle kanske ett skrällspel kunna se aktuellt ut, men det finns en större bild än så att beakta. Chelsea har trots allt varit förtjänta av mer i de matcher som spelats, är nu motiverade till hundra när en vinst krävs för säkrat CL-slutspel och har en grundkapacitet långt över Lilles.

Och kanske framförallt handlar det om en match av mer eller mindre noll betydelse för Lille, med de europeiska slutspelen utom räckhåll, medan en viktig match i Ligue 1 väntar redan under fredagskvällen. Blickarna dit, förstås. Roterar friskt här?

Sedan ska det också understrykas att Lille haft stora bekymmer i den här konkurrensen – förlorat fyra av fem matcher, varav tre med minst två baljors marginal. Lagens inbördes möte i Frankrike vann Chelsea med 2-1. Troligt att siffrorna blir större nu.

-1,5 mål (asian handicap) på Chelsea är en no-brainer till 1,71 gånger pengarna hos Bethard. Tror inte att vi får se liknande odds till närmare avspark, varpå vi rekommenderar att skynda och fynda med ett placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 10/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: