Speltips inför Chelsea – Valencia 17/9: Galen match att vänta

Spelbloggare Publicerat: 17 september 2019

Oddset må ha droppat, men det här är väl en no-brainer till speltips? Chelsea och Valencia, som båda kommer från varsin målfest, möter varandra i Champions League-premiäromgången.

Annons:

Wolverhampton – Chelsea: 2-5
Barcelona – Valencia: 5-2

Det är alltså matcher som lagen spelade för bara några dagar sedan – och då är det väl närmast omöjligt att inte måla upp en bild i huvudet av vad för typ av match det här skulle kunna bli; en underhållande och fartfylld sådan med massvis av mål?

Årets Chelsea har satsat på ungdomen, delvis på följd av deras transferförbud, och upptakten spelat glädjefylld, optimistisk och offensivt inriktad fotboll – men inte helt till utan ett pris. Släppts in mål på löpande band – 0-4 mot Manchester United i premiären och 2-2 mot Sheffield United före uppehållet, för exempel – och när nivån på motståndet konsekvent kommer vara så upphöjt som här i CL, kommer det krävas justeringar.

Här, mot ett mindre formstarkt Valencia, blir det emellertid deras ansvar att sätta ton i matchen. Spanjorerna har haft en tung säsongsupptakt, förlorade alltså senast med 2-5 mot Barcelona och bara plockat fyra pinnar på fyra La Liga-matcher. Gäller att steppa upp och det nu. Gruppspelsmotståndet är mycket tufft; förutom Chelsea, även Ajax samt Valencia.

Annons:

Målfest, det enda tänkbara?

Två parter med deras absolut främsta kvalitéer offensivt. Gästerna har kanske inte sprudlat på den fronten ännu, men fick i alla fall in två baljor mot Barcelona och två dessförinnan när Mallorca stod för motståndet. Något snurr på maskineriet.

Chelsea är totalt rock’n’roll – alltid med fart och framåtanda. De smällde alltså in fem mål på Wolverhampton, som är en mycket kompetent motståndare normalt, och i matcherna innan dess släpptes även dubbla mål in mot såväl Sheffield United som Norwich City. Orostecken.

Truppsituationen ställer dessutom till det lite extra för ”Londons blåa”. Antonio Rüdiger klev av skadad senast och N’Golo Kanté, en av världens bästa balansspelare, extremt viktig defensivt, ser också ut att behöva stå åt sidan. Att då hålla nollan mot ett vasst Valencia blir svårt, som det sett ut innan.

Tror med andra ord på mål åt båda håll och det lär inte stanna där, vid 1-1. Skulle mycket väl kunna bli en ren och skär målexplosion på Stamford Bridge och det är i den typen av spelen som värdet hittas såhär på förhand.

Spelet? Över 2,5 mål till 1,88 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 17/9
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.