Speltips inför Club Brugge – LASK 28/8: Dolkstöten sätts in

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2019

Sätter Club Brugge in dolkstöten eller kan LASK vända på siffrorna? Det handlar om returen i Champions League-kvalets sista refräng, en av årets tyngsta matcher. Spelbloggare.se presenterar er ett fördelaktigt speltips.

Annons:

Champions League-kvalet ska sättas punkt för och platserna till gruppspelet delas ut. Förlorarna får i deras tur spela Europa League. Viktigare än såhär blir det inte. Sportsligt liksom ekonomiskt, för klubbarna tillika spelarna i dem.

Här sitter Club Brugge framme i förarsätet sedan de vann det omvända mötet och stod för en mycket solid bortamatch. Hans Vanaken förvaltade en straffspark redan i den tionde minuten och därefter spelade smart på resultatet. Släpptes till försvinnande lite defensivt. LASK hade mycket svårt att vaska fram större målchanser.

Helt som en chock kom det heller inte. Club Brugge är, med all rätt, betraktade som den bättre parten och har därutöver visat att de kan leverera på den största scenen. Blott två av sex gruppspelsmatcher – dubbelmöten mot Borussia Dortmund, Atlético Madrid och Monaco – förlorades under fjolårets CL-gruppspel.

Tidigare under kvalet skickades Dynamo Kiev ut efter en 1-0-vinst hemma och 3-3 borta. Så, visst finns det stor kapacitet hos belgarna. Betydligt mycket mer än hos LASK.

Annons:

Vinner även hemmamötet

Nu ska det nämnas att match nummer ett var en tät historia och att LASK absolut inte är en lättviktare. De skrällde exempelvis stort när de vann den tredje kvalrundans båda möten mot Basel, 5-2 över 180 minuter. Österrikisk klubbfotboll är helt okej. RB Salzburg är emellertid på en egen nivå där.

Hänsyn ska tas till att LASK inte är vana av att spela på den här scenen och att erfarenheten spelar en stark roll i det hela.

Och med tanke på så lite som LASK, trots 80 minuter i uppförsbacke, skapade på hemmaplan – vad talar för att de skulle rada upp chanser på resande fot? De måste framåt, få in minst ett mål samt vinna matchen för att kunna avancera vidare och då finns alltid risken att det slår tillbaka på dem.

LASK har ”bara” fått fyra dagars vila inför matchen medan Club Brugge haft över en vecka för att fila på detaljerna samt formen. Också en faktor som talar till hemmafavoritens stora fördel.

Tror att dolkstöten sätts in med ett eller två hemmamål här och att matchen därefter riskerar att tappa intensitet.

Ettan spelas med fördel till oddset 1,75 hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Club Brugge vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 28/8
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.