Speltips inför Club Brugge – Real Madrid 11/12: Motivation mot klass

Spelbloggare Publicerat: 11 december 2019

Kommer motivation slå klass eller vice versa? Det låter vi stå osagt och istället är det fokus på målmarknaden inför Club Brugge – Real Madrid i Champions League-gruppspelsavslutningen.

Annons:

Fem matcher och fortfarande en nolla i vinstkolumnen – ändå sitter Club Brugge i förarsätet i kampen om tredjeplatsen tillika slutspelsbiljetten till Europa League före Galatasaray. Detta när poängskörden är uppe i tre, alltså via tre oavgjorda och två förluster, medan turkarna är en bakom och under onsdagskvällen ställs borta mot PSG. Tufft.

Med andra ord skulle en hemmavinst säkra fortsatt Europaspel, medan det är öppet vid övriga utfall. Och om Galasaray får max oavgjort i deras match, då är det dito alldeles oavsett resultat här i Belgien och på Jan Breydel Stadium.

Vad är det Real Madrid har att spela för, rent sportsligt? Inte det minsta, förutom äran och en skjuts för moralen. I och med att de “bara” spelade lika, 2-2, senast hemma mot Paris Saint-Germain, blev det klart att det blir en andraplats. Slutspel, men med större risk att åka på en tuffare lott i utslagsfasen.

Annars är det ett Real Madrid som uppträtt allt mer stabilt på senare tid. Ser vi till det inhemska seriespelet, La Liga, har de tagit hem fyra matcher på raken samt hållit nollan i fyra av deras sex senaste matcher. Verkligen ett sundhetstecken i och med den svajighet som innan visats upp. Nu håller enbart målskillnaden, två baljor, dem bakom Barcelona i toppen av tabellen.

Och Club Brugge? De är etta i den belgiska förstadivisionen, dessutom med förhållandevis klar marginal, och supportrarna suktar efter den titel som under fjolåret missades. Europaslutspel vore verkligen pricken över i:et. Ganska positiva känslor runtom det hela.

Annons:

Tar sig an matchen med tillförsikt

Gästande Real Madrid har viktigare saker att fokusera på än denna match, möter Valencia i en väntat tuff fajt under söndagen, och kommer rotera friskt i startelvan. Därutöver finns det en del skadelistade namn; Eden Hazard, Marco Asensio, Lucas Vázquez och Marcelo. Osäkra står Gareth Bale samt Nacho som.

Med andra ord: tunt offensivt. Kommer inte riskeras med någon och dessutom talar det mesta för att formstarka Karim Benzema vilas. Toppositionerna tas troligen hand om av Júnior, Jovic samt Rodrygo. Förloras med det en hel del kraft och udd.

Spelskickliga fötter finns det emellertid gott om i Real Madrid och de borde trots allt vara de som dikterar tempot i matchen, men alltså med risk för viss uddlöshet i den sista tredjedelen.

Club Brugge vill förstås vinna matchen och skulle med det säkra Europa League-slutspel, men respekten ska finnas för Real Madrid och deras kvalitéer. Tror ändå att de tar sig an uppgiften med tillförsikt, en relativt defensiv approach – och troligen kommer de inte behöva jaga under slutfasen heller, såvida Galatasaray inte skräller till det rejält i deras match. Hur som helst; försiktigt från start.

Under 3,5 mål känns som ett fullt rimligt spel till 1,61 gånger pengarna. Coolbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Sätt in 100 och spela för 350 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 11/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: