Speltips inför Cluj – Celtic 7/8: Vilka får möta AIK?

Simon Pålsson Publicerat: 7 augusti 2019

Det blir ett spel på underdogen inför det första av två kvalmöten i den tredje kvalrundan till Champions League mellan Cluj och Celtic onsdagen den 7 augusti 2019.

Annons:

Vilka ska få möta AIK i ett eventuellt playoff till Europa League?

Det är bland annat det som ska avgöras inför mötet mellan CFR Cluj och Celtic i den tredje kvalrundan i Champions League-kvalet. Det här är en match där vinnaren tar sig till playoff till Champions League, medan förloraren får tröstpriset att försöka playoffa sig hela vägen in i gruppspelet i Europa League. I den matchen väntar alltså AIK.

Därmed sitter båda klubbarna nu med goda chanser att ta sig till ett gruppspel i Europa. Vinnaren här är garanterad minst Europa League och förloraren behöver bara slå ut AIK/Sheriff för att ta sig till gruppspelet. Det kunde ha varit betydligt svårare, helt klart.

Annons:

”Garderar oss”

Cluj är lite av sommarens kvallag efter att ha fått ordning på all turbulens i klubben från förra året. Då blev det bland annat bråkigt mellan tränare och ägare mitt under brinnande kvalspel.

Celtic har tagit sig vidare efter att ha slagit ut Sarajevo tidigare i kvalet, men här har vi inte att göra med samma starka skotska stormakt som för ett par säsonger sedan. Men det är ett väldokumenterat faktum.

Celtic är ett rutinerat lag i dessa sammanhang och har faktiskt fyra raka vinster nu i Champions League-kvalmatcher. Dessutom har man sett så starka ut att man vunnit matcherna redan i den första halvleken. Det gör att vi känner att skottarna har med sig trevlig energi till det här mötet.

Å andra sidan är det en väsentligt mycket svårare motståndare den här gången och inte minst på bortaplan kommer rumänska CFR Cluj vara en svår nöt att knäcka. Det är lätt hänt att det smyger in ett eller två snäpp av underskattning mot den här typen av motståndare.

CFR Cluj är ett underskattat lag i dessa sammanhang och inte minst på hemmaplan är det en otrevlig motståndare. Det är en speciell arena i den rumänska staden, med inte särskilt mycket publik, men knappast någon vidare gästvänlighet. Det är svårhanterligt.

CRF Cluj att vinna är ett intressant speltips, men vi garderar oss med att vi får pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat. Det finns att spela till 2,05 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Cluj draw no bet
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:00, onsdag 7/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.