Speltips inför Dinamo Zagreb – Atalanta 18/9: Nyckelmöte direkt

Simon Pålsson Publicerat: 18 september 2019

Det blir ett riktigt nyckelmöte direkt i den första omgången mellan Dinamo Zagreb och Atalanta i Champions League onsdagen den 18 september 2019.

Annons:

Det är skarpt läge direkt i Champions League där bland annat Atalanta nu ska ta sig in i turneringen för första gången på hur länge som helst. Vi får skruva tillbaka tiden till Glenn Strömberg och hans glansdagar för att hitta senast Atalanta var uppe och nosade på en så hög nivå.

I det första mötet väntar nu Dinamo Zagreb, ett tufft motstånd med en helt annan rutin. Här har vi också ett hemmastarkt och relativt formstarkt lag att försöka knäcka för italienarna.

Dinamo Zagreb har tre raka vinster på hemmaplan, varav två i kvalspelet till Champions League. Den kroatiska ligan har nyligen inletts, där det blev förlust i derbyt mot Hajduk Split, men vinst hemma i matchen därpå.

Atalanta har haft en lite brokig inledning på säsongen i Serie A, med två vinster och en förlust. Det som är anmärkningsvärt är att laget släppt in hela sex mål på tre omgångar hittills. Det kommer att bli tufft i Champions League om man ska läcka så myycket.

Annons:

Vilket lag går segrande ur striden?

Dinamo Zagreb har en klar fördel mot Atalanta vad gäller rutinen av att spela i dessa sammanhang. Man ska inte underskatta värdet av att tidigare ha spelat i Champions League, då det trots allt är lite av en unik upplevelse som inte går att förbereda sig på från noll.

Det handlar om allt från hur man som spelare mentalt förbereder sig till hur klubben lägger upp strategin kring resor, boende, belastning och andra förberedelser. Det här är sådant som klubbar lärt sig över lång tid. Dinamo Zagreb har trots allt spelat så många gruppspel att man har en inarbetad rutin.

Samtidigt kliver Atalanta in med en väldig entusiasm. Att laget nu ska få spela i Champions League är lite galet på ett sätt och det ska bli kul att få se ett mindre italienskt lag (modernt sett) ta sig an de stora drakarna.

Som den här gruppen är utformad behöver lagen verkligen få med sig ett bra resultat från sina inbördes matcher, men väl på hemmaplan tror vi att Dinamo Zagreb är lite för starka. Där har man trots allt flera starka prestationer under säsongen, inte minst 2-0 hemma mot Rosenborg BK i playoff.

1X spelas till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  1X
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 18/9
TV:  viasatmotor logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.