Speltips inför Dinamo Zagreb – Rosenborgs BK 21/8: Blir det norskt i gruppspelet?

Simon Pålsson Publicerat: 21 augusti 2019

Dinamo Zagreb tar sig an Rosenborg BK i det första av två möten i playoff till Champions League onsdagen den 21 augusti 2019.

Annons:

På onsdagskvällen är det så äntligen dags för det första playoff-mötet mellan Rosenborg BK och Dinamo Zagreb. Det här kunde faktiskt ha varit AIK mot Dinamo Zagreb, om det inte vore för att AIK åkte ut mot Maribor redan i den andra kvalomgången. Det relativt svaga slovenska laget fick nämligen möta Rosenborg BK i tredje kvalomgången och fick där stryk.

Rosenborg BK visade där prov på en fin effektivitet, god form och kapacitet att göra sig ett namn i Europa igen. Å andra sidan exponerade man också det slovenska lagets ganska tydliga brister. Det går väl inte att blunda för att så också var fallet.

Dinamo Zagreb är som bekant ett lag som har stor vana vid spel i Europa och inte minst spel i Champions League har varit någonting som kroaterna prenumererat på sista säsongerna. Det går att ställa sig frågande till resultaten många gånger, men att ha så pass god erfarenhet av att båda ta sig vidare till gruppspelet och sedan spela detsamma ger en konkurrensfördel.

Rosenborg BK var också ett kontinuerligt lag i dessa sammanhang tidigare, men mitten av 2010-talet var en tung period för de norska mästarna. Nu reparerar man så sakteliga sitt rykte och försöker nu ta sig tillbaka till forna glansdagar. Att kvalificera sig för Champions League vore ett mycket bra steg i den riktningen.

Annons:

Målspel i Zagreb

Dinamo Zagreb har också spelat två kvalomgångar hittills och har där imponerat stort. 1-1 hemma mot Ferencvaros i den senaste kvalomgången såg lite oroväckande ut inledningsvis, men sedan studsade laget till ordentligt i returen på bortaplan och vann med klara 4-0. Detta efter att enkelt ha passerat Saburtalo i kvalomgången innan.

Rosenborg BK har å sin sida slagit ut såväl BATE Borisov som Maribor på sin väg fram. Känslan är att det var vitryssarna som var den riktigt svåra utmaningen, inte minst med tanke på att laget spelade 16-delsfinal mot Arsenal i Europa League-slutspelet så sent som i februari månad.

Hur som helst har norrmännen visat fin form och ser ut att spela med stort självförtroende även på bortaplan. Därför tror vi att laget går för att göra mål nere i Kroatien när det första mötet med Dinamo Zagreb ska spelas.

Båda lagen göra mål spelas till 1,90 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:   1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, onsdag 21/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.