Speltips inför Dinamo Zagreb – Shaktar Donetsk 6/11: Vilka tar kommando?

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2019

Det är drömläge att gå vidare till åttondelsfinal i Champions League för både Dinamo Zagreb och Shaktar Dontesk.

Annons:

Det går enkelt att konstatera att det är stor ojämvikt på grupperna som finns i årets upplaga av Champions League. En del grupper är osannolikt jämna med flera tunga lag som i princip alla hade kunnat ta sig långt i ett slutspel, medan andra grupper känns vidöppna med flera halvbra lag som nu får chansen att gå vidare.

En sådan grupp är den med Dinamo Zagreb och Shaktar Donetsk. Att det är engelska Manchester City som är stora favoriter har man inte minst bekräftat genom att vinna tre raka matcher. Redan nu kan vi lova att Pep Guardiola tar sitt lag vidare från gruppen.

Men där bakom är det förutom ovan nämnda lag också italienska Atalanta som är med och slåss om slutspelsplatserna. Missförstå oss rätt – det är sannerligen kul med lite nya, mindre lag som har chansen att konkurrera – men det är också en klar fördel att hamna i en så pass överkomlig grupp.

Som läget är nu står Dinamo Zagreb och Shaktar Donetsk på fyra poäng vardera efter vinst mot Atalanta och kryss i den inbördes matchen. Det gör att onsdagens möte väntas bli någonting alldeles, alldeles extra.

Annons:

Skadorna talar för hemmalaget

Det råder alltså igen tvekan om att den här matchen är och kommer att bli en riktig nyckelmatch för båda lagen. Det finns fortfarande en reell chans att ta sig vidare från gruppspelet, antingen till Europa League eller Champions League, för båda lagen. Men det lag som tar kommandot här kommer alltså att sitta ordentligt i förarsätet.

Med det sagt oroar det såklart en del för gästerna att man tar med sig en lång skadelista till den här matchen. Under inledningen på hösten har Andriy Totovytsky, Maycon, Aleksander Pihalenok och Maksim Malyshev alla stått utanför lagets med långvariga skador.

Till den listan kan vi nu addera Manor Solomon, men även troligen Ismaily, Yevhen Konoplyanka, Marlos Bonfim, Sergey Krivtsov och Bogdan Butko. Det kan alltså vara tio spelare som inte kan spela här.

Samtidigt är Amer Gojak och Mario Gavranovic osäkra för hemmalaget. Men det går inte att jämföra det skadeläget med situationen hos de ukrainska gästerna.

Med det sagt ser vi åter fram emot en match med mål. Det blev 2-2 senast och någonting liknande är inte omöjligt nu.

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, onsdag 6/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: