Speltips inför Dundalk – Qarabag 24/7: Ovisst möte i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2019

Det blir ett genomtänkt specialspel inför onsdagens möte i Champions League-kvalet mellan Dundalk och Qarabag FK den 24 juli 2019.

Annons:

Det är Champions League-kval för fulla muggar mitt i veckorna och för lag som inte riktigt tillhör Europas största klubbar är det här en gyllene möjlighet. Två lag som är ständigt återkommande i dessa sammanhang är Dundalk och Qarabag, två klubbar som dominerar sina respektive inhemska ligor.

Det är å andra sidan också två lag som väger lite väl lätt när det väl är dags för europeiskt kvalspel. Det har visat sig gång på gång att de inte räcker hela vägen. Inte minst Dundalk är lite för ensidiga, lite för trubbiga och alldeles för bleka för att höra hemma här.

Nu är det den andra kvalomgången och det lag som går segrande ur den här striden har en fin möjlighet att gå hela vägen sen. Kanske inte till Champions League-gruppspelet, men åtminstone till playoff antingen till Europa League eller Champions League. Det vore en fin framgång med sommaren.

Självklar favorit

Det ska sägas att Dundalk är ett lag som återkommande finns med i kvalspelet till Europa och den här sommaren visar sig inte vara ett undantag. Inför den här matchen har laget tagit sig vidare från den första kvalomgången efter 0-0 i båda mötena med ett svagt motstånd i form av Riga FC. Det är en motståndare som rimligen inte är i närheten av lika bra som Qarabag FK kan komma att vara.

Det här med att Dundalk spelar målsnåla matcher är ständigt återkommande i dessa sammanahang. Laget har spelat matcher med max två mål i sex raka tillfällen i kvalet mot Champions League och mycket bottnar i den defensiva organisation som hela lagets spelidé bygger på. Det saknas också offensiv spets. Att laget nu har fem raka kryss i dessa sammanhang visar också just det.

Det är väl få saker som talar för att hemmalaget ska göra mål här, inte minst det faktum att bortalaget också är starka i sin egen defensiv.

Qarabag FK har under sin sejourer i Europaspelet visat sig vara starka bakåt och när det väl har gått vägen har mycket handlat om att den delen av spelet har fungerat osedvanligt bra.

Att Qarabag FK vinner och håller nollan spelas därför till 3,05 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Qarabag vinner och håller nollan
Odds:  3,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, onsdag 24/7
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.