Speltips inför FC Porto – Schalke 04 28/11: Nyckelmöte för båda

Simon Pålsson Publicerat: 28 november 2018

Det blir hundraprocentigt fokus på målmarknaden inför det potentiellt avgörande mötet mellan FC Porto och Schalke 04 i Champions League.

Annons:

Det är inte den allra sexigaste gruppen i Champions League den här hösten, men klart är i alla fall att Grupp D med lag som FC Porto, Schalke 04, Lokomotiv Moskva och Galatasaray ändå blivit ganska spännande. Och det är minsann inte fy skam.

Med två omgångar kvar ska allting ta att avgöras på allvar varpå det som nu väntar är riktiga nyckelmötena. Ställningen i tabellen är enligt följande:

FC Porto – 10 poäng
Schalke 04 – 8 poäng
Galatasaray – 4 poäng
Lokomotiv Moskva – 0 poäng

Det här innebär i praktiken att FC Porto är klara för åttondelsfinal vid minst en poäng hemma mot Schalke 04. I sista omgången möter portugiserna nämligen ett Galatasaray som då måste vinna, varpå det vore skönt att ha avancemanget säkrat.

Schalke 04 är klara för åttondelsfinal vid seger, men tyskarna lär inte känna någon större stress då det väntar ryskt motstånd på hemmaplan (!) i sista omgången. Där ska tre poäng bara vara en dag på jobbet och det räcker för att ta sig vidare.

Målspel hämtas

FC Porto kommer till spel utan ett par av sina nyckelspelare. Vincent Aboubakar är skadad för hemmalaget, men det som också oroar är att varken Tiquinho Soares eller Chancel Mbemba är tillgängliga i matchtruppen i Champions League. Ingen höjdare.

Schalke 04 har ett par tunga spelare på sin skadelista i form av Cedric Teuchert, Hamza Mendyl, Mark Uth och Breel Embolo. De tre sistnämnda spelarna har gjort en hel del matcher under hösten och kan komma att saknas. Weston McKennie är osäker till spel och Sascha Riether närmar sig spel igen.

På det hela taget är det här en match som lagen allra helst inte förlorar och det känns snarare som att det är ingångsvärdet. Schalke 04 känner förmodligen att de kan slå Lokomotiv Moskva i sista omgången, vilket är allt som krävs för att åttondelsfinalen ska vara säkrad. FC Porto däremot behöver minst en pinne här för att redan nu vara klara.

Därför luktar det här 0-0 eller 1-1 lång väg.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 28/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.