Speltips inför Genk – Napoli 2/10: Skruva ned förväntningarna

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2019

Ena av onsdagens två tidiga Champions League-matcher spelas mellan Genk och Napoli, som kommer till spel med vitt skilda känslor och förutsättningar. Profetian inför matchen är att den kan bli lite av en besvikelse, åtminstone en målmässig sådan.

Annons:

Det finns vanliga förluster och det finns rena förnedringar. CL-premiärmatchen för Genk går tveklöst under den senare kategorin. Från Österrike fick de resa hem med svansen mellan benen från en djupt förnedrande 2-6-förlust mot RB Salzburg. Redan i halvtid hade fem av målen släppts in.

Om deras aktier i gruppen redan på förhand var svaga, är de med andra ord betydligt värre nu. Övrig konkurrens står nämligen just Napoli och Liverpool för, två lag ännu ett par kliv upp i fotbollshierarkin.

Och hemma i den belgiska ligan ser det dessutom sisådär ut. Långtifrån kommit upp i den standard som visades upp när de vann hela kalaset i fjol.

För Napoli var deras premiär en helt annan historia, en klart mer positiv historia. De stod för en mycket stabil insats mot CL-mästarna, Liverpool, och vann med 2-0 efter två sena mål signerade Dries Mertens samt inhoppande Fernando Llorente. Utnyttjade dubbelt slarv från motståndarna med distinkthet.

Annars är det lite svårt att sia vartåt det barkar för Napoli. Kapaciteten är fantastisk, som när de mötte Liverpool, men i ett par matcher har de fallit djupare, som i 0-1-förlusten hemma mot Cagliari häromveckan.

Annons:

Lärt sig läxan – täpper till defensivt

Sex insläppta mot Leipzig. Räcker Genk till på den här nivån? Tveksamt. Nu har de varit inblandade i flera öppna liksom målrika matcher på sistone. Håller inte om de slarva med försvarsspelet här, mot ett toppmotstånd som Napoli.

Känslan är faktiskt den att Genk åtminstone kan se till att undvika en skam ens i närheten av den efter premiären. På hemmaplan är förutsättningarna givetvis något annorlunda och de borde ha lärt sig läxan; att de inte kan offra för stora ytor eller trycka på framåt på den främsta fotbollsscenen i världen.

Napoli är förstås klara favoriter, men också normalt betydligt bättre på hemma- kontra bortaplan. Statistiken talar sitt klara språk; sju raka CL-bortamatcher utan seger och då har de mött flera motståndare i likvärdig klass med Genk. Observera också att sex av dessa innehållit max tre mål.

Formen kunde också ha varit klart bättre. De vann ”bara” med knappa 2-1 hemma över Brescia senast och föll mot Cagliari, 0-1, dessförinnan.

Tajtare än vad spelbolagen vill tro i afton? Under 3,5 mål spelas till 1,74x hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:55, onsdag 2/10
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: