Speltips inför Genk – RB Salzburg 27/11: Hååland i fokus igen – på fel sätt

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2019

Genk gäller som lite för stor underdog inför onsdagens möte med RB Salzburg i den femte omgången av Champions League.

Annons:

Det är skarpt läge som gäller i flera grupper i Champions League just nu. När det inte återstår mer än två matcher att spela är det ett ansträngt läge för flera lag, som måste vinna på slutet för att ha chansen att ta sig vidare från gruppen och in till slutspelet.

Två lag som befinner sig i precis den situationen är Genk och RB Salzburg, som nu möts i den femte omgången. Då det är Liverpool och Napoli som är övriga lag i gruppen kan man verkligen säga att det inte riktigt är läge att tappa poäng mot det något mer överkomliga motståndet.

Genk visade under förra säsongen att man är ett lag som faktiskt kan hävda sig ganska bra i Europasammanhang, men den här säsongen har det varit väsentligt tuffare. Å andra sidan har man också fått spela i en väsentligt mycket svårare grupp. Dessutom en grupp som kan vara den kanske allra tuffaste i hela Champions League som det har artat sig nu. Det i sig är verkligen inte lätt.

RB Salzburg behöver två raka vinster för att kunna få spela i slutspelet, men det känns i ärlighetens namn väldigt tufft att få till som det ser ut. Däremot är en reell chans att gå till Europa League-slutspelet. Där hade man också kunnat gå hela vägen – så det är inget vidare dåligt tröstpris.

Annons:

RB Salzburg saknar ett par pjäser

Genk har under hela inledningen på den här säsongen fått klara sig utan en viss Danny Vikovic, som har en långtidsskada. Nu har man också fått lägga till Bryan Heynen till sin skadelista. Därför kommer ingen av nämnda två spelare att finnas med mot RB Salzburg.

Men med det sagt är skadesituationen väldigt mycket mer ansträngande ib ortalaget, där Cican Stankovic, Antoine Bernede och Patrick Farkas alla kommit in på skadelistan bara nu på sistone. Sedan tidigare har Alexander Walke varit där ett bra tag. Det som oroar på riktigt just inför den här matchen är att den stora stjärnan Erling Hååland kan missa matchen med en känning.

Det handlar om knäkänningar för den norska talangen och vi får väl se om han kommer till spel, men räkna med att det där tar på bortalagets slagkraft ganska ordentligt. Det kanske blir det som är skillnaden på en livsviktig vinst och ett poängtapp.

Genk har tio raka matcher utan förlust och lär inte vinna nu heller.

Genk +1,25 (asian handicap) spelas däremot till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Genk +1,25 (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 27/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons:

Annons: