Speltips inför HB Tórshavn – HJK 16/7: Ingen nerv – ingen underhållning?

Spelbloggare Publicerat: 16 juli 2019

Det var inte mycket till snack om saken i det inledande mötet av två mellan finska HJK och färöiska HB Torshavn och nerven är borta inför returen på Gundadalur. Avslagen historia?

Annons:

Kvalet mot Champions League fortsätter och inför denna retur mellan HB Torshavn och HJK är det i praktiken redan klappat och klart, som om det inte var det redan på förhand. De färöiska klubbarna har försvinnande lite att sätta emot mot de flesta på den europeiska scenen.

Matchen i Helsingfors slutade med en 3-0-kross för HJK och det trots en man mindre på planen från den 30:e matchminuten sedan Faith Obilor blivit utvisad. Innan dess stod det ett mål mot noll på tavlan. Visar på den stora skillnaden, när det ändå handlar om proffs mot amatörer.

Nämnde Faith Obilor står således som indisponibel till denna retur, men det handlar också om en match där finnarna väntas rotera friskt i startelvan med hänsyn till resultatet och att det vankas seriematch redan under lördagen. Gäller att spara krafterna på ett smart vis.

För HB:s del handlar matchen om att rädda deras ansikte utåt, även om förväntningarna förstås är extremt små, och att därmed hålla siffrorna nere. Finns mycket nyttig erfarenhet att hämta från matcher som denna.

Tillknäppt att vänta

Av varan rotation kommer det bli mycket för HJK och det kommer ha en stark inverkan på matchen, misstänker vi. Givetvis finns det spelare som vill komma in, visa framfötterna och stärka deras aktier i spelartruppen – men främst är det här 90 minuter som bara ska spelas av.

Normalt skulle såklart ett rakt spel på HJK till rådande siffror, runt 1,75, vara en no-brainer till spel, men med bakgrund till hur dubbelmötet ser ut vågar vi inte kliva in på den positionen; nu med trolig rotation när krafterna ska sparas.

En tillbakalutad och defensiv approach lär vi få se från HB, i ett försök att lösa ett bra resultat och hålla nere siffrorna. Kanske kan de till och med vinna matchen specifikt eller i alla fall lösa ett kryss i densamma?

En mindre underhållande historia misstänker vi med andra ord lura runt hörnet. Det lilla skrällhoppet som (eventuellt) fanns där är borta och då försvinner nerven som annars hade kunnat finnas där.

Vårt speltips, då? Under 2,5 mål till strax under dubbla insatsen hos Coolbet. Vi rekommenderar dock att hålla insatsen måttlig på spelet. Långtifrån någonting att kasta in hus, bil och semesterkassa på.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 16/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.