Speltips inför HJK – HB Tórshavn 9/7: Finskt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 6 juli 2019

Här är det bara att tacka för spelvärdet, Betway. Champions League-kval, runda nummer ett, står på tapeten – finska HJK mot färöiska HB Tórshavn.

Annons:

Den finska klubbfotbollens storhet, under inte minst 10-talet, kliver in i årets Champions League-kval som rättfärdiga storfavoriter. Hit kommer de som finska mästare – liksom vid åtta av de tio senaste tillfällena – men också med vissa bekymmer under det stundande spelåret.

Givetvis, precis som alltid, är de uppe och nosar i toppen, men är inte bättre än placerade som trea i Veikkausliiga; med en trea upp till toppen av kullen samt tre matcher färre spelade än serieledande Ilves. Gäller nu är att bolla framgångsrikt mellan serie- och europeiskt kvalspel.

Färöarna är en blåbärsnation ute i Europa och så även på fotbollsfronten. Gör ytterst sällan väsen av sig och klubbarna i de olika kvalen tenderar att skickas ut illa kvickt, vilket också väntas bli fallet med HB här och nu.

Även den färöiska seriefotbollen är mitt i säsongen och de regerande mästarna, alltså HB Tórshavn, återfinns precis i mitten av tabellen; fortfarande helt med i titelracet, men de presterar långt mycket sämre än under fjolårets stora succésäsong. Tappat kvalitet av allt att döma.

Vinner bekvämt

Mycket är förstås oklart med en klubb som HB och färöisk klubbfotboll över det stora hela, men uppenbart är vilken betydelselös kraft de är på den här scenen – ett Champions League-kval. Senast de var här, förlorade de med 1-6 över 180 minuter mot serbiska Partizan, under 2014.

HJK är av finländsk toppklass och här borde de inte ha minsta problem med att döda dubbelmötet redan under det inledande mötet. Formen ser hyfsat stark ut och man bör ha råd med viss rotation i matchen.

Förra året, för nästan precis ett år sedan, kvalade HJK mot ett annat färöiskt motstånd i form av Víkingur och vann då bortamötet med 2-1 för sedermera, på hemmaplan, ha 3-0 redan efter 19 spelade minuter och därefter bara spela av det hela. 5-2 allt som allt. En ”walk in the park”.

Klasskillnad ska råda och nu verkar HB dessutom betydligt sämre än under fjolåret. HJK spelas med -1 mål (3-vägshandikapp) till oddset 1,70 hos Betway. Spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: HJK -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:00, tisdag 9/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.