Speltips inför Inter – Barcelona 10/12: Trots motivationsskillnad – ändå tätt?

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2019

Motivationen är den tydliga skiljelinjen mellan Inter och Barcelona inför tisdagens Champions League-match dem emellan. Räcker den fördelen till en fullpottare och säkrad slutspelsplats för italienarna?

Annons:

Det är aldrig, oavsett förutsättningar, en enkel match att ställas mot Barcelona – men på förhand ser det ut som en förhållandevis tacksam uppgift för Inter. Detta när katalanerna redan säkrat gruppens förstaplats och således den bästa möjliga vägen in i slutspelet.

Matchens betydelse är för Inter totalt annorlunda. Vid händelse av en vinst, eftersom de har bättre inbördes statistik än Borussia Dortmund bakom, säkras slutspel via andraplatsen. Tyskarna ställs under kvällen mot tjeckiska Slavia Prag på hemmaplan, så av allt att döma kommer det krävas en fullpottare för Inter denna afton.

Något mer spetsiga kan Inter emellertid behöva vara här, kontra i hemmakrysset tillika förra veckans mållösa match mot AS Roma i Serie A. Klubben är dock kvar som etta i tabellen i och med Juventus förlust mot Lazio och någon större oro för formen finns inte – innan krysset senast hade de vunnit fyra raka matcher. Årets Inter, under Antonio Conte, är fantastiskt spännande. Nämnvärd här på Europascenen, liksom om Scudetton?

Formen är på allvar funnen i Barcelona, som nu tagit hem sex matcher efter varandra och senast kommer från en stabil 5-2-seger över Mallorca i La Liga. Leo Messi var, som så ofta, fullkomligt briljant och antecknades för ett hattrick i matchen. Huruvida han kommer spela här eller ej är oklart.

Klart är i alla fall att Ousmane Dembélé, skadad, inte kommer kunna medverka för Barcelonas del. Dessutom är Jordi Alba, Arthur, Nélson Semedo samt Ansu Fati alla tveksamma. Givetvis kommer det inte riskerar med den fysiska statusen på någon spelare här, i en sportsligt betydelselös match för egen del.

Och för Inter är Alexis Sánchez, Stefano Sensi, Nicoló Barella och Roberto Gagliardini skadelistade. Antonio Candreva osäker.

Annons:

Underspelen lockar

Grov rotation väntar i Barcelona, men det är fortfarande ett kompetent lag som kommer ta plats på planen och speciellt de normalt utanför den ordinarie startelvan kommer förstås vilja visa framfötterna. Lägger sig knappast platt.

Men det är klart att vågskålen tydligt väger över åt Inters favör mot ett roterande Barcelona, som vill spara på krafterna inför fortsättningen i den inhemska serien med match mot Real Sociedad närmast.

Om Inter tar ledningen i matchen och när det närmar sig slutet, ser vi risken – för de som vill ha underhållning – att matchen helt tappar i intensitet. Två lag som sparar på krafterna. Ett hemmalag som inte är villiga att ta några risker.

Någon offensiv fest blev det inte av när Inter tog emot Roma under helgen – rätt uddlöst och 0-0 på tavlan. Kan vara värt att baka in i analysen.

Fördel Inter, men utan att favoritspelen direkt lockar. Ett Barcelona som åtminstone stretar emot hyfsat väl?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – blir vår position och speltipset till oddset 1,90 hos Coolbet inför matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 250% extra i första insättning!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 10/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: