Speltips inför Juventus – Ajax 16/4: Underskattning av holländarna

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2019

Champions League-årets stora utropstecken, Ajax, fortsätter att underskattas av spelbolagen och inför kvartsfinalreturen mot Cristiano Ronaldos Juventus på Allianz Stadium ser vi det som en miss att räkna bort dem.

Annons:

Noll respekt för världspjäserna, bara att tuta och köra. Liksom i åttondelsfinalmatcherna mot Real Madrid klev Ajax ut med en väldans offensiv approach i förra veckans möte mot Juventus – och skapade en hel del offensiva situationer, rena målchanser. Stundtals var det järnhandsdominans.

Nollan i Amsterdam var det ändå Juventus, via superstjärnan Cristiano Ronaldo, som spräckte sekunderna före halvtidspausen och sekunderna efter densamma smällde David Neres in vad som blev slutresultatet, 1-1, och det med mersmak för Ajax. Det är omöjligt att inte imponeras av vad de lyckats koka ihop.

Med tanke på holländarnas 4-1-kross av Real Madrid på resande fot, efter 1-2 hemma, vore det rentav naivt att vifta bort deras chanser här. Spännande skrällspel finns att ta del av på flera fronter; exempelvis får vi oddset 3,35 för att de ska avancera vidare till semifinalerna.

Juventus är dock, ska nämnas, ett klart mer skräckinjagande motstånd än årets Real Madrid. Italienarna har en fruktansvärt väloljad försvarsorganisation över hela banan, sylvass spets och behöver inte alltid spela bra för att skörda resultat. Vid upprepande tillfällen har fallet sådant, inte minst under kalenderåret 2019.

Borta för italienarna är Juan Cuadrado, Emre Can, skadade, och eventuellt Giorgio Chiellini. Gästerna saknar Carel Eiting, skadad, och Nicolás Tagliafico, avstängd. Osäkert runt Frenkie de Jong.

Offensivt självförtroende

Normalt brukar Juventus kunna lösa upp knutar som denna, även om det inte alltid är med spelmässig bravur. Givna favoriter är de också i denna afton, det är helt korrekt – men känslan är trots allt att denna roll överdrivs något.

Och det handlar, återigen, om ett Ajax som underskattas, av oddssättare och marknaden.

I det inledande mötet körde holländarna på i full rulle och kunde mycket väl ha vunnit den matchen. De var den klart bättre parten, satte tonen i matchen och styrde den utan att släppa till särskilt mycket alls när motståndarna ställde om.

När de var i en liknande situation som denna i den förra slutspelsrundan, mot de regerande mästarna Real Madrid och en 1-2-uppförsbacke från hemmamatchen, klev de ut och stod för en praktinsats i den spanska huvudstaden; vann med 4-1. Noll respekt för motståndarna. Fullt fokus på det egna spelet.

Kanske är det just vad som krävs för att rucka till Juventus? Komna från en exemplarisk insats och kross av Excelsior med tennissiffrorna 6-2 borde det offensiva självförtroendet fått ytterligare en boost.

Var vi vill komma är att Ajax absolut inte ska räknas bort och att den här returmatchen kan komma att bli extremt spännande. Slutsatsen på spelfronten blir därför ett +1,0-målsspel (asian handicap) på dem till oddset 1,71. Då får vi insatsen tillbaka vid en uddamålsvinst för Juventus.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, tisdag 16/4
TV:  viasatultrahd logo tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.