Speltips inför Krasnodar – Porto 7/8: Försvarsstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 7 augusti 2019

Svensklaget Krasnodar tar emot Porto i CL-kvalet och chansen till avancemang bygger på att man kan få med sig ett bra resultat på hemmaplan. Framförallt bör man helst hålla nollan och det talar för en mer låst matchbild.

Annons:

Krasnodar och Porto går in kvalspelet till Champions League och styrkeförhållandena är relativt jämna men portugiserna bär ändå favoritskapet.

Till Krasnodar fördel hör att den ryska ligan har dragit igång sedan tre veckor tillbaka. De har spelat fyra ligamatcher där man inledde med en bortaförlust men har sedan successivt höjt nivån och vunnit två matcher samt kryssat en.

I helgen ställdes man mot svårast tänkbara inhemska motstånd då man mötte regerande mästarna Zenit på bortaplan. Hemmalaget förde spelet men det var Krasnodar som tog ledningen i den 80:e minuten. Men Zenit skulle komma att kvittera på tilläggstid.

Sergio Conceicaos Porto slutade tvåa i ligan förra säsongen och förväntningarna är nu att man ska ta tillbaka ligatiteln samt avancera i Champions League.

I den portugisiska ligan spelar man sin premiärmatch på lördag, men först väntar alltså nu den här oerhört viktiga kvalmatchen i Ryssland.

För en och en halv vecka sedan genrepade man i en träningsmatch mot Monaco, vilken man föll med 1-0. Dessförinnan har man spelat Copa Iberica mot där man, i jämna matcher, besegrat spanska Real Betis och Getafe.

Annons:

Fördel Krasnodar i första mötet

Krasnodar har alltså fördelen av att vara igång med sitt ligaspel samt att man har hemmaplan i det här första mötet.

Porto är dock, enligt oddssättarna ganska klara favoriter att avancera. Framförallt har de en klart större CL-rutin, vilket talar till deras fördel.

Krasnodar måste klara sig utan långtidsskadade Victor Claesson, men det kan istället öppna för en mer ordinarie plats åt Kristoffer Olsson. Han startade senast mot Zenit medan nyförvärvet Marcus Berg satt på bänken hela matchen.

Svensklagets chans till avancemang bygger på att man kan få med sig ett bra resultat i den här hemmamatchen. Porto är på pappret det bättre laget och Krasnodar behöver nog vinna den första matchen då returen i Portugal lär bli tuff.

I 1-1-matchen borta mot Zenit senast svarade man för en gedigen försvarsinsats och prioritet i det här mötet bör också vara att, i första hand, hålla tätt bakåt.

Förra säsongen släppte man in 23 mål på 30 matcher, vilket ger att man var det defensivt starkaste laget i ligan (där man slutade på tredje plats).

Givet dessa förutsättningar finns det en hel del som talar för att det här kan bli en målsnål tillställning. Spelet blir således att det kommer bli under 2,5 mål totalt till 1.75 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, onsdag 7/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.