Speltips inför Liverpool – FC Porto 9/4: Klar favorit i kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 8 april 2019

Det är kvartsfinal i Champions League och i vårt speltips är Liverpool stora favoriter mot FC Porto tisdagen den 9 april.

Annons:

Liverpool kliver in i kvartsfinalen mot FC Porto som väldigt klara favoriter och det går att förstå hur spelbolagen resonerat i sin värdering inför matchen. Det raka spelet är nere på nivåer som 1,28 gånger insatsen på förhand och det är svindlande lågt i en kvartsfinal i Champions League där de åtta bästa lagen i Europa ska göra upp.

Det ger inte mer än 1,20 (!) gånger pengarna på att Liverpool tar sig till semifinal och det går väl egentligen att härleda till en rad olika saker:

  • Liverpool är ett starkare lag än FC Porto med bättre spelare på nästan samtliga positioner i hela laget
  • Liverpool vann med hela 5-0 över 180 minuter mot FC Porto förra säsongen, också det i slutspelet i Champions League
  • Liverpool har väldigt god form, har få skador att bekymra sig om och är sugna på att ta sig till final den här våren också

FC Porto ser med det sagt aningen bättre ut den här våren, men i våra ögon är klasskillnaden ändå stor. Liverpool kan möjligen ha svårt att bara fokusera på Champions League med tanke på hur tight det är i kampen om den engelska ligatiteln, men FC Porto är ett motstånd som ska gå att städa av alldeles oavsett.

Spiken i kistan direkt

Det är en klar nackdel för Liverpool att den viktige ytterbacken Andrew Robertson inte kommer till spel här, men troligen kommer James Milner att användas i rollen till vänster i backlinjen. Det behöver med andra ord inte försämra laget avsevärt. Joe Gomez och Alex Oxlade Chamberlain närmar sig comeback, men står troligen över här också.

Det som är väldigt, väldigt oroande för gästerna här är att den viktige mittbacken Pepe är avstängd. Han anslöt till klubben inför slutspelet och har varit instrumentell i försvarsspelet med sin väldiga rutin. Heector Herrera är också avstängd, varpå laget saknar två viktiga pjäser här. Alex Tellis och Vincent Aboubakar ser också ut att missa matchen. Knappast vad FC Porto behövde.

Här tror vi på ett Liverpool som dödar tillställningen så fort det bara går. Att vinna och hålla nollan vore fantastiskt inför returen, men en bekväm seger med ett par bollar bör också räcka. Det är vad vi tror Liverpool ordnar.

Liverpool -1,5 spelas till 1,95 gånger såsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Liverpool -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  21:00, tisdag 9/4
TV:    (Jämför alla odds)
Stream:    (Jämför alla odds)

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.