Speltips inför Liverpool – Genk 5/11: Överdrift från oddssättarna

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2019

Det enda Genk kan försöka fokusera på när de besöker Liverpool på Anfield är att hålla så tätt som möjligt defensivt. Och om, hur, de kommer lyckas? Ganska alternativt förhållandevis väl, är känslan.

Annons:

För två veckor sedan möttes Genk och Liverpool i Belgien och då vann de senare nämnda med förkrossande 4-1. Då fick Alex Oxlade-Chamberlain chansen; smällde dit ett par mål. Även Mohamed Salah hittade nätet vid ett tillfälle och assisterade till ett mål.

Det var helt enkelt en match i de offensiva stjärnornas smak, där de hittade rätt och fick operera nästintill fritt – åtminstone under den andra halvleken.

Nu hoppas och behöver Genk stå för en oerhört mycket bättre försvarsinsats om de ska ha den minsta chansen till att skrälla eller för den delen bara hålla siffrorna nere. Förutsättningarna är dock knappast bättre i och med att matchen spelas på Anfield.

Målen har varit ett återkommande tema i Liverpools matcher på senare tid. Sådana har det blivit åt båda håll i sju matcher på raken och under helgen vann man med 2-1 borta över Aston Villa i Premier League. Dessförinnan? 5-5 – fem-fem! – under ordinarie tid och en straffsparksvinst därefter när Arsenal stod för motståndet.

Här i Champions League, som Liverpool är mästare i, har de revanscherat sig från premiärförlusten mot Napoli; vunnit över Salzburg innan fullpottaren i den föregående fajten mot just Genk. Till matchen kommer varken Nathaniel Clyne, Xherdan Shaqiri samt Joel Matip, skadade, kunna medverka.

Så, Genk då? Harvar på utan större lycka inhemskt. Är helt under isen. Absolut inte på den nivå man kunde hoppats på. I CL har de, utöver den omvända matchen, förlorat med de förkrossande tennissiffrorna 2-6 mot Salzburg samt spelat mållöst mot Napoli hemma. De saknar Danny Vukovic, skadad, men har i övrigt truppen fit for fight.

Genk backar hemåt

Annons:

Liverpool är en offensiv maskin utan dess like.
Genk är under isen.
Matchen spelas på Anfield.

Kross att vänta? Kanske det. Som det alltid kan bli när Liverpool är i farten, inte minst när motståndets nivå kan diskuteras.

Men vi anser ändå att spelbolagen övervärderar Liverpool på förhand och så även målmöjligheterna, vilket går hand i hand. Mållinan är satt till 4,0 (asian handicap) och underspelet är inte mer än knapp favorit.

Här kommer Genk, förstås, backa hemåt med den större delen av manskapet. Deras chans är att försöka hålla nollan så länge som möjligt och när – om – den väl spricker, får man försöka fortsätta sätta defensiven och hoppas att de få chanser som dyker upp kan utnyttjas på ett bra sätt. De kommer dock från en 0-2-förlust mot AS Eupen och vad i den matchen, utifrån rapporterna, uddlösa. Som resultatet antyder.

Liverpool hade makabra bekymmer med Aston Villa under lördagen; kvitterade i den 87:e och satte vinnarmålet i den 94:e minuten. Hittade dessförinnan inte alls rätt, då också – som vi kan vänta oss här – ett samlat försvar.

Under 4,0 mål blir alltså vårat spel till oddset 1,80 hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 5/11
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: