Speltips inför Liverpool – RB Salzburg 2/10: Offensiva maskiner

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2019

Skriker det inte underhållning och målfest här? Champions League-mästarna Liverpool mot det offensiva kraftpaketet tillika uppstickaren RB Salzburg. Håll hårt i hatten!

Annons:

Ett svenskt domarteam, med Andreas Ekberg hållandes i visselpipan, får äran att döma en av veckans CL-matcher med störst underhållningspotential och Anfield är platsen. De hamnar därför lite extra i rampljuset, utifrån svensk synvinkel.

För Liverpool har pressen redan ökat efter premiärförlusten i Neapel, mot Napoli. Över det stora hela är känslorna dock positiva i klubben när de ännu inte tappat i Premier League, hämtat in 21 poäng av 21 möjliga, och utöver det gjort jobbet på ett gediget sätt i engelska Ligacupen.

Men det är klart att de inte har råd att falla här, och allra helst ska det bli en seger. Som mästare och ett av kontinentens mest väloljade och bästa lag är slutspel helt enkelt ett måste. Allt annat vore ett fiasko.

Gästerna från Österrike, Salzburg, kan bli att se upp med. Den inhemska fotbollen domineras med järnhand och har dito sedan ett flertal år tillbaka i tiden. Nu ser de dessutom bättre ut än någonsin – se bara på CL-premiären mot Genk för ett par veckor sedan; en förkrossande vinst med tennissiffrorna 6-2. Visade noll hänsyn för motståndarna.

Och i seriespelet? Föga förvånande en förstaplats, men med uppseendeväckande 40 mål på nio matcher. Offensivt kan de vara livsfarliga för vilka motståndare som helst och bäst av de alla, just nu, är den 19-åriga norrmannen Erling Håland med 11 (!) mål på åtta ligamatcher. Ett hattrick blev det i nämnda mötet mot Genk. En framtida världsstjärna?

Alisson, Xherdan Shaqiri, Nathaniel Clyne samt Joel Matip är borta för Liverpool. Alexander Walke, Marin Pongracic och Antoine Bernede för bortalaget.

Annons:

Full rulle på Anfield

Oundvikligt blir det målen som hamnar i fokus när två offensiva kraftpaket som dessa, Liverpool och Salzburg, möter varandra. Gästerna kan absolut bjuda upp till dans och det är deras anfallsspel som blir att se upp med. En handfull spelare som levererar poängmässigt. Ungt, frejdigt och målinriktat lag.

Det sitter inte i Salzburgs DNA att backa hemåt och bevaka resultat. Tror att de kommer lyfta upp positionerna när tillfällen ges – något som i sin tur öppnar upp för Liverpool, med Mohamed Salad, Sadio Mané och Roberto Firmino, att ställa om.

Nu har Liverpool kanske inte varit prickfria på senare tid, några något sämre prestationer, men de håller fortfarande riktigt hög nivå och ett motstånd som detta, av framåtlutad karaktär, kan passa deras offensiv som handen i handsken.

För att koka ner det hela: fart, fläkt – och mål… Så pass goda möjligheter för det att ett överspel på 3,5-målslinan till oddset 1,82 är spelvärt, va?

Annons:
  Testa betfair spelbörs – få 450 kr i riskfritt spel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, onsdag 2/10
TV:  tvsex logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: