Speltips inför Lokomotiv Moskva – Bayer Leverkusen 26/11: Viktigt möte

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2019

Det första mötet blev oerhört jämnt och spännande. Nu är förväntningarna höga inför Bayer Leverkusen borta mot Lokomotiv Moskva i Champions League.

Annons:

Det finns en tendens bland fotbollsälskare att man inte riktigt håller koll på alla matcher i det europeiska cupspelet. Det blir lätt fokus på de stora giganterna som tar plats i Champions League och Europa League.

Det kan tyckas synd, inte minst när två så intressanta lag som Lokomotiv Moskva och Bayer Leverkusen är igång och bjuder på underhållning. Just den här gången har vi höga förväntningar inför matchen. Den stora anledningen till det är såklart utgångsläget i gruppen just nu.

Dessutom blev det första mötet mellan lagen, då på tysk mark, väldigt tight med en 2-1-vinst för gästande Lokomotiv Moskva. Det är å andra sidan lagets enda vinst hittills. Känslan är att man har gjort ett ganska okej gruppspel, men det är alltså de enda poängen man har tagit efter fyra omgångar.

Gruppen är å andra sidan svår med Juventus och Atletico Madrid som motståndare, men det finns som bekant också en chans på tredjeplatsen. Bayer Leverkusen har också bara en vinst. Den kom hemma mot Atletico Madrid senast och var direkt nödvändig för att hålla det här äventyret vid liv. Nu lever plötsligt drömmen om avancemang från gruppspelet.

Annons:

Tänk på tidig avspark

En annan aspekt som är viktig att ha med sig inför just den här matchen är att den alltså spelas redan 18:55 och inte vid 21-snåret som är en mer klassisk tid för matcher i Champions League. Det här experimentet har man tagit till nästa nivå under den här hösten, med relativt goda resultat.

För den som ska placera ett spel gäller det alltså att vara ute i lite godare tid än vanligt. Men faktum är att det också kan vara aktuellt att vara ännu tidigare ute i sitt placerande av bet. För just den här gången tror vi att oddset riskerar att påverkas av marknaden ganska kraftigt.

Det speltips vi tänker oss inför matchen bottnar nämligen i en övertygelse om att båda lagen är ute efter att försöka vinna den här matchen. Det är en grundinställning som lär finnas där, men som nu kryddas med desperationen av det utsatta läget i gruppens tabell.

Det finns en realistisk chans för båda lagen att knipa tredjeplatsen, som innebär att man faktiskt får spela vidare ute i Europa med 16-delsfinal i Europa League till våren. Men det är också bara fyra poäng upp till Atletico Madrid och andraplatsen. Det lag som vinner här kan faktiskt rent av gå till slutspelet om allting går som man vill i slutet.

Med sådana förutsättningar tänker vi oss två lag som tänker försöka vinna. Det är också två traditionellt ganska målstarka lag – som inte alltid håller nollan. Om vi ska säga det på ett lite snällare sätt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, tisdag 26/11
TV:    viasatfotboll logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: