Speltips inför Lyon – Benfica 5/11: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 5 november 2019

Ett Lyon på uppgång är ute efter revansch efter bortaförlusten mot Benfica för två veckor sedan. Här förväntas en jämn drabbning där de tyngsta argumenten talar för en hemmaseger.

Annons:

Nytillträdde Rudi Garcia har fått en positiv effekt på Lyon. Nu kommer man till den här viktiga Champions League-matchen med två raka segrar och ett återvunnet självförtroende efter en usel inledning på säsongen under ledning av Sylvinho.

Garcia har därmed tagit 7 poäng på 3 matcher, vilket gett att man snabbt har klättrat från en 17:e plats till en 8:e plats i Ligue 1.

Sylvinho fick inte spelet att stämma i ligan, men han överlämnade trots allt ett fint utgångsläge i Champions League-gruppen. Med 4 poäng efter de två inledande omgångarna kom dock Garcias enda förlust hittills då man föll med 2-1 borta mot Benfica för två veckor sedan.

Efter tre matcher toppar därmed Leipzig gruppen på 6 poäng följt av Lyon och Zenith på 4 och Benfica på 3 poäng.

Formstarka Benfica kommer således till det här returmötet med en väldigt viktig seger i den senaste matchen i bagaget. Ligaspelet inkluderat har man 5 raka segrar, vilket ger att man toppar den portugisiska ligan med två poäng före Porto efter 10 spelade omgångar.

Annons:

Formkurvan pekar uppåt hos båda lagen

Vi har alltså att göra med två lag som, så sent som för två veckor sedan, var ordentligt pressade men vars situation nu ser klart ljusare ut. I Benficas fall var man piskade att ta sin första seger i Champions League-gruppen och i Lyons fall såg det krisartat ut i ligan.

Till det här returmötet andas båda lagen betydligt mer optimism. Lyon kommer från en stark vändning då man i lördags bortabesegrade Toulouse efter att ha vänt ett 2-1-underläge till en 3-2-seger där Mempis Depay avgjorde i den 95:e minuten och Benfica är nu med i racet om vidareavancemang från CL-gruppen.

Bruno Lages Benfica står på 5 raka segrar och totalt har man endast släppt in ett mål på dessa matcher. I ligan har man också en imponerande målskillnad på 23-3 efter 10 matcher.

Senaste mötet mellan dessa lag blev en jämn tillställning där Benfica lyckades dra längsta strået efter att Pizzi avgjort med sitt 2-1-mål i den 85:e minuten. Spelmässigt var det dock fördel fransmännen i bemärkelsen att man hade det mesta av bollinnehavet och totalt sett borde man nog ha fått med sig, åtminstone, en poäng.

Rudi Garcia har gjort en del förändringar som fått en tydligt positiv effekt på Lyons spel, som under Sylvinho oftast blev alltför baktungt. Bland annat har han övergivit en 3-5-2-formation till en mer 4-4-2-präglad formation, vilket har fått fart på den offensiva produktionen i de senaste matcherna.

Med två raka segrar och 5 gjorda mål på de två senaste samt ett relativt gynnsamt utgångsläge i Champions League-gruppen är det en hel del som talar för en hemmaseger i det här mötet.

Benfica är självklart inget enkelt motstånd men beaktat matchbilden i senaste mötet samt att Garcia nu haft ytterligare två veckor och två matcher att sätta sin spelmodell och att man nu har hemmaplansfördel gör att jag håller Lyon som favoriter.

Spelet blir således att Lyon vinner till 2.05 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Lyon vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:55, tisdag 5/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: