Speltips inför Lyon – Hoffenheim 7/11: Svårbedömd historia

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2018

Det är läge att investera förtroende i det lag som har fördelen av att spela på hemmaplan inför mötet mellan Lyon och Hoffenheim.

Annons:

Champions League fortsätter på onsdagskvällen och det kryllar av intressanta matcher denna intensiva kväll. Det möte som många säkert förbiser spelas mellan Lyon och Hoffenheim, men då tror vi att man kan gå på en liten mina faktiskt.

Det här är ett möte som så sent som för två veckor sedan slutade med en kavalkad av målchanser, mål och intensitet. Då spelades match på tysk mark. Hoffenheim fick med sig 3-3 i en svängig historia där hemmalaget kvitterade gästernas 3-2-ledning i slutminuterna. Livsviktigt för överlevnaden i gruppen.

Därefter har egentligen båda lagen fortsatt imponera i ligaspelet och det råder stor tillförsikt inför den här matchen. Men det är främst gästerna som är pressade här. I gruppen har Lyon nämligen tre poäng mer än Hoffenheim, varpå en hemmaseger här i princip kan säkra en åttondelsfinal. Det vore en enorm framgång för laget.

Tuff bortamatch för Hoffenheim

Amine Gouiri kommer inte att spela den här matchen för Lyon, som i övrigt har ett par osäkra kort. Däremot spelar viktiga spelare som Memphis garanterat den här matchen, vilket är det väsentliga för hemmalaget. Kenny Tete, Macwel Cornet och Leo Dubouis är osäkra till spel.

Det finns ett betydligt värre skadeläge hos gästerna. Det tyska laget åker till Frankrike utan Stefan Posch, Lukas Rupp och Benjamin Hübner. Ett par tunga tapp. Nadiem Amiri och Gennis Geiger ser också ut att lämnas utanför matchtruppen, men är lite mer osäkra.

Känslan är att Hoffenheim är det klart svagare laget här och trots att tyskarna alltså gjorde tre mål på Lyon senast blir det betydligt svårare på bortaplan. Hemma är Lyon också erkänt starka, inte minst med sin frejdiga offensiv. Den tror vi tar laget hela vägen in i mål här. Det känns helt enkelt som att hemmaplansfördelen väger över.

Lyon vinner spelas till 2,10 gånger såsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Lyon vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  21:00, onsdag 7/11
TV:   –
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.