Speltips inför Lyon – RB Leipzig 10/12: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2019

Ett oavgjort resultat kan göra båda lagen nöjda inför mötet mellan RB Leipzig och Lyon i Champions League-gruppspelets sista omgång.

Annons:

RB Leipzig sitter ordentligt i förarsätet inför tisdagens matcher i Champions League. Efter fem minst sagt intensiva, händelserika och intressanta omgångar ska det nu till att avgöras vilka lag som tar sig vidare till nästa fas i Europaspelet.

Här är det viktigt att ha med sig att tredjeplatsen kan vara nog så viktig. Då tar man sig i för sig bara till Europa League-slutspelet, men det är väsentligt bättre än att avsluta Europasäsongen redan nu. Där har också flera av lagen från Champions League en realistisk chans att gå hela vägen och knipa en titel.

Det kan bli tal om att det är målbilden i gruppen bestående av både Lyon (7 poäng) och RB Leipzig (10 poäng). Övriga två lag är Zenit (7 poäng) och Benfica (4 poäng). Med sådana förutsättningar har alla lag chansen att gå vidare, varpå den sista omgången blir väldigt viktig.

För RB Leipzig räcker det alltså med en poäng för att vinna gruppen och gå till åttondelsfinal, medan Lyon behöver minst en poäng för att vara säker på att Europasäsongen inte tar slut nu. En seger räcker för att garanterat få spela åttondelsfinal. Då kommer man också att vinna gruppen.

Annons:

Emil Forsberg har prickat formen

Det blev tydligt redan under den sista landslagssamlingen för året – den som det svenska landslaget alltså hade i november månad – att Emil Forsberg är på gång igen. Efter skadeproblem, dålig form och en del motivationsproblem (då främst i landslaget) såg han rapp ut på ett sätt som han inte gjort på många månader.

Det är en form som har utvecklat sig ännu mer i RB Leipzig, där Emil Forsberg nu åter visar att han är en spelare i absoluta världsklass. Nu är han närmast bofast i omgångens lag i Bundesliga, samtidigt som han både gör mål och assist för sitt lag på alla fronter.

Därmed tror vi att han kan spela en nyckelroll även i den sista omgången av gruppspelet i Champions League. Nu möter man ett Lyon som man i våra ögon ska vara bättre än.

I det första mötet föll ett då ganska formsvagt RB Leipzig med 0-2 på hemmaplan mot Lyon. Nu behöver man ta revansch. En poäng räcker för att vara klara som gruppetta och det kommer otvivelaktigen att vara det huvudsakliga målet med tillställningen.

X2 spelas därför till 1,56 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  1,56 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 10/12
TV:   viasatmotor logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: