Speltips inför Manchester City – Dinamo Zagreb 1/10: Storseger

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2019

Att det blir ett underspel som gäller inför mötet mellan Manchester City och Dinamo Zagreb i Champions League kanske är aningen oväntat.

Annons:

Den här gruppen i Champions League hör utan tvekan till de svagare, men kanske också mest intressanta. För vid sidan om den solklara favoriten Manchester City saknas det faktiskt ett givet lag att komma tvåa. Det gör att det känns helt öppet.

Men att det blir Manchester City som vinner gruppen vågar vi nästan lova – det gjorde vi redan när lottningen föll. Faktum är att man redan nu kopplat ett stenhårt grepp efter 3-0 borta mot Shaktar Donetsk i den första matchen.

Nu räcker det ironiskt nog inte till att leda gruppen eftersom tisdagens motståndare Dinamo Zagreb vann sin premiär med klara 4-0. Det var i mötet med nykomlingarna Atalanta. Det var en helt märklig match som inte borde ha slutat med så stora siffror, men det tyder ändå på att kroaterna är med i årets turnering för att försöka ta andraplatsen.

Dinamo Zagreb har också fem (!) hållna nollor på sju försök i Champions League, med kvalspel inräknat, just nu. Det lär behövas en stark defensiv i det här mötet också.

Annons:

Underskatta inte bortalaget

Inför den här matchen är det nog lätt hänt att man underskattar Dinamo Zagreb, ett lag som många gånger tagit rollen som lite av en slagpåse i internationella sammanhang. Men den här gången har man något mer spännande på gång. Men med det sagt ska man såklart inte ha en chans borta mot Manchester City.

Det ska sägas att det är en klar fördel för kroaterna att man nu kommer till Manchester med sin starkast möjliga trupp. Det finns så här långt inga rapporterade avbräck, vare sig skador eller avstängningar. Det gör att man kan formera samma startelva som i succépremiären mot Atalanta där man alltså vann med klara 4-0.

Håll också koll på den offensiva trion med Mirslav Orsic, Bruno Petkovic och såklart spanjoren Dani Olmo. Det här är spelare som gärna visar sina framfötter. Nu lär väl i för sig gästerna spela mer defensivt här och därmed lär inte dessa spelare skina på samma sätt i just den här matchen.

Manchester City saknar samma spelare som man gjort under hela hösten. Aymeric Laporte och John Stones, två mittbackar som hade konkurrerat om att starta, finns inte med. Leroy Sané är inte heller spelklar.

Här tror vi på en storseger för hemmalaget, men gästerna stretar nog emot hyfsat och sätter stopp för blödningen innan den tappar kontrollen.

Under 4,75 mål (asian handicap) spelas till 1,55 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,75 (asian handicap)
Odds:  1,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 1/10
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: