Speltips inför Manchester City – Hoffenheim 12/12: Stort spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2018

Vi ställer oss starkt tveksamma till att Manchester City ska betraktas som så stora favoriter som spelbolagen vill få dem till inför onsdagens Champions League-fajt mot tyska Hoffenheim och det är matchens speltips lutar emot.

Annons:

1. Manchester City, 5: 3-1-1, 10p, +9 mål
2. Lyon, 5: 1-4-0, 7p, +1 mål
3. Shakhtar Donetsk, 5: 1-2-2, 5p, -8 mål
4. Hoffenheim, 5: 0-3-2, 3p, -2 mål

Där står vi inför de avslutande matcherna av Champions League-gruppspelet i grupp F. Dock ska det nämnas att målskillnaden är underordnad den inbördes statistiken och vid händelse av en förlust för City medan Lyon kniper hem en trea borta mot Shakhtar Donetsk i den parallella matchen, skulle de byta plats. Men hur liten är inte sannolikheten för det?

Mer i potten är det för de tre andra klubbarna. Hoffenheim måste vinna för att ha chansen på tredjeplatsen som leder till Europa League-slutspelet och i Ukraina ska det avgöras vilket lag som tar den andra slutspelsbiljetten i Champions League.

Till matchen kommer Manchester City från årets första serieförlust och den andra över alla turneringar – 0-2 i baken när Chelsea besöktes och därmed tappades förstaplatsen tillfälligt till Liverpool.

Hoffenheim är, som väntat, en av de klubbar som tampas bakom den absoluta toppen i Bundesliga. Blir det Europaspel även 2018/19?

Överdrivet favoritskap

På Etihad Stadium ska Manchester City betraktas som favoriter nästan alldeles oavsett motstånd och så även här. Dessutom klara sådana. Men har det tagits till sin spets, till rejäl överdrift.

City behöver alltså bara ett kryss för att med all säkerhet stanna kvar som etta och slutspelsplatsen är redan klappad och klar. Så förskräckligt tätt matchande som de haft och vidare har under december månad, handlar det nu om att spara krafterna på ett smart sätt. Tre dagar efter denna match väntar en tuff match mot Everton i PL.

Och förutom att Kevin De Bruyne, med flera, står som skadade och med all säkerhet missar matchen väntas även bland andra Sergio Agüero samt David Silva sparas på. De har varit småskadade och att riskera dem borde inte finnas på kartan.

Gästerna har mycket att spela för och bör åtminstone kunna bjuda City på en match, trots viss problematik på truppfronten med Kerem Demirbay och Àdám Szalai är avstängda och kommer få se matchen från sidan.

Hoffenheim spelas med +2,5 mål (asian handicap) – ett spel som sitter om de förlorar med max två baljors marginal, alternativt spelar lika eller vinner – 1,63x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Hoffenheim +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 12/12
TV:  viasatsport logo viasatultrahd logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.