Speltips inför Maribor – AIK 24/7: 3,20-taggare…

Spelbloggare Publicerat: 24 juli 2019

Det kan bli lite vad som helst av AIK:s Champions League-kvalmöte mot Maribor. Match nummer ett spelas i Slovenien, på Ljudski Vrt, och därifrån levererar Spelbloggare.se onsdagens bästa speltips.

Annons:

AIK var förhållandevis nära att falla mot armeniska Ararat i CL-kvalets inledande runda – vad som hade varit ett fiasko av den extremare modellen. Men det räckte oavsett vad alltså hit, var det kommer krävas oerhört mycket bättre prestationer om det ska bli på tal om att avancera vidare.

Liknande kommer det fortsatt bara bli om AIK lyckas över dessa 180 minuter. Nästa runda kan de ställas mot Ajax, Celtic eller Köpenhamn. Skickas man ut och får spela vidare i Europa League-kvalet, står kazakiska Astana för motståndet i ett (kärt?) återseende.

Den allsvenska formen är klart förbättrad – 5-0 över de två senaste mötena, båda hemma, ena mot Elfsborg och andra mot Helsingborg – men det är snarare de veka prestationerna i Europa som oroar. AIK har inte fått det att lossna på den europeiska scenen alls, men de känner förstås inspirationen från Malmö FF och Östersund de senaste åren.

Maribor är Sloveniens stora fotbollsbjässe och nu även inhemska mästare. Det här spelåret har däremot öppnats på ett mindre imponerande vis; ett kryss och en förlust i seriespelet. Här i Champions League-kvalet har isländska Valur med enkelhet skickats ut. 5-0 på två matcher, trots rotation och viss brist på fokus.

Fokus: försvarsspelet

Utan att ha precisionskoll på varenda spelare i Maribor, är det uppenbart att de kommer bli en svår nöt att knäcka för AIK. Kanske är de till och med att värdera som knappa favoriter över 180 minuter, månne?

Anmärkas ska att Maribor så sent som 2017 spelade Champions League-gruppspelsfotboll och där samlade erfarenhet mot klubbar som Liverpool, Sevilla och Spartak Moskva. Ger indikationer på vilken nivå de kan nå.

Känslan är emellertid att ett motstånd som detta passar AIK bättre än exempelvis Ararat, som de förväntades vara den hårt dominanta parten mot; att de kan få ut mer av deras kvalitéer. Försvarsspelet är, som bekant, urstarkt och det ska mycket till för att få hål på ett samlat AIK.

Med ångan uppe, två riktigt fina allsvenska matcher efter varandra, mot ett Maribor som inlett deras seriespel på ett tveksamt sätt kan det vara på sin plats att blicka mot skrällspelen.

Tillknäppt, målsnålt – och oavgjort? Det vore ett mycket bra utfall för solnaiterna – ett som vi tror att de mycket väl kan komma att lösa.

Det raka krysset spelas till oddset 3,20 hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:15, onsdag 24/7
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.