Speltips inför Maribor – Rosenborg 7/8: 3,15-oddsare

Spelbloggare Publicerat: 7 augusti 2019

Maribor, som skickade ut AIK ur Champions League-kvalet ställs nu mot norska Rosenborg i kvalrunda nummer tre – som lite väl stora favoriter? Som speltips levereras en 3,15-oddsare…

Annons:

Det var med nöd och näppe, utan den minsta överdrift, som Maribor lyckades passera AIK i den andra kvalrundan och drömmen om Champions League anno 2019/20 lever vidare i högsta möjliga grad.

Efter en 2-1-hemmavinst och de omvända siffrorna borde, krävdes 120 minuters fotboll för slovenerna. Väl där kom först att AIK-mål via Tarik Alyounoussi innan Alexandru Cretu satte dit reduceringsbaljan med blott tre minuter kvar och man således avancerade vidare på flest bortamål. Fullt rättvist? Kanske inte. Men det är målen som räknas.

Och nu väntar ett motstånd av liknande klass – eller? – i form av Rosenborg, som varit den norska klubbfotbollens stora dominant under de senaste årens tid. Halvvägs in i rådande säsong är de inte bättre placerade än sexa med 11 pinnar upp till koppen av kullen i Eliteserien. Finns fortfarande tid att rädda upp det hela.

Gällande Maribor har de också underpresterat kraftigt i slovenska serien, även om det ska understrykas att blott fyra matcher spelats. På dessa är facit en förlust och tre kryss. Varit uddlösa av rapporter, statistik och resultat att döma. Som regerande mästare är pressen stor på klubben.

Annons:

Krysset – ett logiskt utfall

Efter matcherna mot AIK är det lite svårt att sia vartåt det barkar för Maribor och vilken klass de det facto håller. På hemmaplan var de förvisso bättre, men det mot ett AIK där känslan var att de inte kom upp i nivå, och på Friends Arena kom de undan med en rejäl dos flyt.

Hur som helst: undertecknad har knappast varit överdrivet imponerad av Maribor och ser absolut att de kan fällas krokben av Rosenborg, även om norrmännen haft betydande problem under spelåret och varit en bra bit från den nivå de väntas vara på.

Rosenborg hade vissa problem med vitryska Maribor i den senaste kvalrundan, men det var likväl helt förtjänt att de gick vidare. På sistone har de dessutom sett betydligt bättre ut i seriespelet, börjat leverera segrar och tycks ha funnit formen.

Ser norrmännen med stora chanser att fixa ett bra resultat på bortaplan. Gäller är att försöka få ner motståndarnas bolltempo och hålla tätt i försvarsspelet. Vinsten känns en bra bit borta, men krysset – desto mer sannolikt.

Det raka krysset spelas således till oddset 3,15 hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:15, onsdag 7/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.