Speltips inför Olympiakos – Röda Stjärnan 11/12: Avgörande batalj

Spelbloggare Publicerat: 11 december 2019

Långtifrån de mest namnstarka av årets Champions League-lag, Olympiakos och Röda Stjärnan, men nu mot varandra i en av de hetaste av avslutsmatcherna under gruppspelsfasen. Vi har speltipset inför matchen.

Annons:

Normalt är det inte på resande fot som Röda Stjärnan väntas lösa resultat, men nu är de pressade till det och alla andra utfall än en hemmavinst innebär att de blir klara för Europa League-slutspel. Annars, då blir det Olympiakos som tar den platsen.

Galet mycket på spel, med andra ord. En av klubbarna kommer få spela europeisk slutspelsfotboll och den andra inte. Det är ändå den typen av matcher som de stora meriterna är att hämta. Sportsligt likväl som ekonomiskt en fantastisk boost.

Lagens inbördes möte i Serbien och Belgrad vann Röda Stjärnan med 3-1 efter en total scenförändring under den andra halvleken – från 0-1 till segern. De två avslutande målen kom under slutminuterna, så det var tajt historia nästan ända in i det sista. Spiken i kistan sattes dit i den 90:e matchminuten.

Men eftersom Röda Stjärnan förlorat övriga matcher och Olympiakos stärkts av hemmakrysset mot Tottenham Hotspur, kommer det alltså inte att bli en målskillnadshistoria om grekerna vinner.

Jämsides den europeiska fotbollen är Olympiakos, som under större delen av 2000- och halva 90-talet dominerat den inhemska klubbfotbollen, etta i grekiska Super League 1. Detta att ha misslyckats med att vinna de två senaste åren. Tätt är det dock dem och PAOK emellan. Ett tvåmannarace.

Mer dominanta inhemskt är Röda Stjärnan i Serbien och det är nästintill redan nu, efter 20 spelade matcher, i praktiken klart den tredje raka serietiteln kommer kammas hem. Klubben har fått ett extraordinärt lyft under de senaste åren, som också toppats med framgångar på den europeiska scenen. Lite av en ny storhetsera.

Annons:

Defensiv approach

Mot de största lagen har Röda Stjärnan inte varit lika slagkraftiga under säsongen, om vi jämför med i fjol, men de vann alltså det omvända mötet med detta och här leder alltså allt förutom förlust till EL-slutspel. Således: defensivt fokus. Och där har de visats starka förut.

Olympiakos har varit inblandade i svänga, öppna och målrika tillställningar under denna Champions League-sejour – men kommer inte bjudas på mycket här och de offensiva kvalitéerna hos motståndarlaget är därutöver djupt begränsade.

Och med så enormt mycket på spel – hur stor blir riskviljan från någondera av parterna inledningsvis? Rätt liten, är tanken.

Under 2,5 mål spelas till precis över dubbla insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få dubbla insättningen upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,01
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 11/12
TV:  viasatmotor logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: