Speltips inför Olympiakos – Viktoria Plzen 30/7: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2019

En mycket spännande returmatch väntar mellan Olympiakos och Viktoria Plzen i Champions League-kvalets andra runda. Och det bästa av allt? Stort spelvärde är identifierat när det är som bäddat för ett skrällspel.

Annons:

0-0 från Doosan Aréna, men med klar medspel för Viktoria Plzen som skapade en hel del chanser under matchen. Klart bristande effektivitet, såväl i avslutningsmomenten som med de sista passningarna. Borde ha kunnat komma hit med en fördel. Nu är den istället Olympiakos, i alla fall av oddssättarna att döma.

Faktum är att Viktoria Plzen fick – förtjänade – äran spela CL-gruppspel under fjolåret och väl där stod upp väl i stenhård konkurrens. Över sex matcher, mot Real Madrid, Roma och CSKA Moskva blev det två vunna, ett kryss och tre förluster. Över all förväntan. Ger hopp, för fotboll kan de, Viktoria Plzen.

Under modern tid har Olympiakos varit den solklara maktfaktorn, dominanten i Grekland och under dessa år fått spela fotboll på den främsta europeiska scenen vid upprepande tillfällen. Denna status har emellertid helt förlorats – den inhemska serien har inte vunnits på två år. Dessförinnan hade de bara misslyckats med att ta hem den vid två tillfällen sedan 1995/96.

Tack vare en andraplats förra året får de dock äran att testa på CL-fotboll på nytt. Senast, under spelåret 2017/18, landade de på jumboplatsen i gruppspelsfasen. Var helt chanslösa i den tunga konkurrensen.

Viktoria Plzen bättre i första mötet

Det finns större namn i Olympiakos kontra Viktoria Plzen. Absolut. Givetvis ska de därför, efter 0-0 borta, ses som favoriter inför returen – men såhär stora, som de är nedplitade som? Desto mer tveksamt. I min bok helt missvisande.

För att sätta siffror på det stod 1X2-marknaden i samband med att det här speltipset var skrivet samt publicerades i 1,78-3,75-4,80. Borde kastas om en hel del.

Man ska betrakta Olympiakos utifrån hur de är nu, kontra för några år sedan. Det har förlorats slagkraft, CL-fotboll har inte spelats på länge och frågetecknen är många. Stor press på klubbens representanter från supporterhåll, förstås. En helt ny verklighet för dem, som det varit.

Under match nummer ett var Viktoria Plzen klart bättre, utan att direkt dominera; skapade mer och kunde mycket väl ha vunnit. Visade där att de är ett hot, liksom i förra årets Champions League. Kan helt klart ställa till med bekymmer för Olympiakos – så även på resande fot.

En faktor som talar till tjeckernas favör, och som säkerligen påverkade även första matchen, är att deras seriespel redan startat och Olympiakos det facto är nästan en månad från premiären. Skillnad i tempo samt form.

Vårt speltips inför matchen blir Viktoria Plzen +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med uddamålet – till oddset 1,81 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Viktoria Plzen +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, tisdag 30/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.