Speltips inför PAOK – Ajax 6/8: Tungviktarna kliver in i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 6 augusti 2019

Det blir ett mycket bra målspel inför kvalmötet i Champions League-kvalet mellan grekiska PAOK och förra årets succélag Ajax tisdagen den 6 augusti 2019.

Annons:

Det går inte att klaga på vad det är vi bjuds på i Champions League-kvalet för närvarande. PAOK och Ajax, ett riktigt tungviktsmöte, är vad som väntar redan i den tredje kvalomgången. Som bekant återstår ett playoff innan lagen i fråga är klara för ett gruppspel i Champions League.

En viktig sak att ha med sig inför just det här mötet, som alltså spelas över 180 minuter där mötet nere i Grekland är den första av två matcher, är att vinnarna är klara för minst gruppspel i Europa League. För förlorarna väntar playoff till samma gruppspel. Det kan med andra ord gå vägen även för det förlorande laget här.

Det är också så att förlorarna i det här dubbelmötet kan komma att lottas mot AIK i playoff till Europa League, förutsatt att Solnaklubben tar sig dit. Det återstår att se.

Hur som helst har PAOK inte spelat en enda tävlingsmatch så här långt under säsongen. Det ska sägas att laget sett urstarka ut på sin försäsong – då i vänskapsmatcher som spelats mot varierat motstånd – med vinster i nästan samtliga matcher. Dessutom står laget på totalt 19 gjorda mål på de fem senaste matcherna. Men det återstår att se var laget står i mer skarpt läge.

Samtidigt kan konstateras att Ajax spelat sin ligapremiär, där man bara fick 2-2 borta mot Vitesse. Det finns all anledning att lita på offensiven, men hur stabila är man bakåt utan ankaret Frenkie de Jong och mittbacken Matthjis de Ligt? Båda har lämnat klubben i sommar.

Självklart målspel

Nu är det här såklart inte lag som spelar mot varandra superofta, men faktum är att det här blir det sjätte mötet mellan lagen sedan 2010. Det rör sig om två kvalmatcher – båda i Champions League – och sedan en vänskapsmatch för två somrar sedan. Den vann Ajax med 4-2.

Faktum är att nederländarna inte har förlorat mot PAOK under de fem senaste mötena, men tre av matcherna har slutat med kryss. I samtliga fall har vi fått se en hel del mål, med minst ett gjort mål av båda lagen i samtliga fem matcher. Det ska inte dras för stora växlar av det här, lagen ser trots allt ganska annorlunda ut gentemot tidigare, men det säger ändå någonting om kulturen i klubbarna.

Därför tänker vi oss en aktiv, målrik och offensivt inriktad match här också. PAOK spelar med frenesi på sin hemmaplan och tänker säkerligen våga gå framåt här. Ajax är ett sylvasst kontringslag och trots att flera tunga spelare lämnat besitter man en magisk trupp fortfarande.

Båda lagen göra mål spelas därför till hela 1,86 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,86  (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, tisdag 6/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.