Speltips inför Porto – Liverpool 17/4, CL 2019: Hoppet ännu inte sinat

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2019

Kan Porto skaka liv i dubbelmötet mot Liverpool när en plats i Champion Leagues semifinalrunda står på spel? Vi har målat upp en tydlig matchbild från Estádio Do Dragão och presenterar ett speltips med den som grund.

Annons:

Liverpool satte tempot direkt, hade 2-0 efter 26 minuters speltid via mål från Naby Keïta och Roberto Firmino, och där stannade också siffrorna när klubbarna förra veckan drabbade samman på Anfield.

Hit kommer alltså Premier League-serieledarna med en tvåmålsfördel och det utan att ha släppt in bortamål. Lyckas man hitta nätet här och nu, då måste Porto stå för minst fyra baljor om de ska avancera vidare. Komplicerad situation för portugiserna, som å ena sidan måste framåt och å andra sidan inte har råd att släppa in mål.

Oddsen talar också sitt klara språk. Porto att avancera vidare står som bäst i 16,0 x insatsen och spelet på Liverpool i 1,02. Det är emellertid inte på den marknaden som vi på Spelbloggare hittar värdet.

Det skulle krävas en bra mycket större smällkaramell än den som stods för i åttondelsfinalen mot Roma, där 1-2-förlusten från bortaplan vändes till vinst och avancemang. Liverpool, som blev finalister och silvermedaljörer i förra årets Champions League, har knallen mot den tyska jätten, Bayern München, färskt i minnet – en 5-1-vinst över 180 minuters fotboll. Guldjakt nu!

Framåt direkt – tidiga mål

Det måste bli minst två mål framåt och där insläppta mål vore förödande. Hur tänker Porto inför denna match? Med vilken approach kommer de ut inför hemmapubliken?

Vi lutar ändå åt att de kommer försöka skapa momentum, tryck mot Liverpools mål och ha ett förhållandevis högt risktagande i spelet. Motståndarspelarna måste helt enkelt hamna på hälarna, om det ens ska bli på tal om en skräll.

Gästerna vet också om att ett mål framåt mer eller mindre skulle döda den här 180-minutershistorien och innebära en säkrad semifinalplats. Lagets offensiv är fruktad, fylld av världsklassnamn, och såväl omställningsspelet som att föra danserna hanteras utan bekymmer.

Med rädsla för att matchen skulle kunna tappa intensiteten en bit in i händelserna, beroende på resultat, föredrar vi dock att blicka mot målspelen i den första halvleken specifikt istället för matchen som helhet.

Förra veckan hade vi två mål när marginellt mer än en fjärdedel av matchen var spelad. Rivstart att vänta även i Portugal?

Vårt speltips inför matchen blir över 1,0 mål (asian handicap) i första halvlek och då får vi insatsen tillbaka om det skulle stanna vid ett mål medan spelet sitter vid fler än så och missar vid mållöst.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Första halvlek: över 1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 17/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.