Speltips inför PSV – Basel 23/7: Tungviktsmöte i andra kvalrundan

Spelbloggare Publicerat: 23 juli 2019

Unga, frejdiga och talangfulla PSV kliver in i Champions League-kvalet som favoriter mot schweiziska Basel. Blir det flipp eller flopp på Philips Stadion i Eindhoven?

Annons:

Nu kliver fler klart mer namnstarka klubbar in i CL-kvalet och den här rundan, nummer två, blir den första för båda dessa parter, PSV samt Basel. Ett av omgångens mest namnstarka möten.

20:00 är det avspark på Philips Stadion, i ett möte som PSV får axla det stora favoritskapet inför – liksom i dubbelmötet som helhet – och det är förstås helt rättvisande. Klubben påminner en hel del om Ajax, som alltså var en hårsmån från CL-final förra året – med en ung och talangfull trupp. Holländsk fotbollsframtid ser ljus ut.

Kvalitéer finns det också i PSV. De var med i racet om serietiteln ända in i det sista under fjolåret. Gruppspelet här i Champions League nåddes även det, även om man inte ens var i närheten av att räcka till i konkurrens med Barcelona, Tottenham Hotspur samt Inter. Ger erfarenhet och rutin. Kan nästa kliv tas? Först och främst är det kvalet som ska avverkas.

Gästande Basel har förlorat deras status som den stora dominanten i schweizisk klubbfotboll, nu med två raka andraplatser bakom Young Boys. Slagkraftigheten även i en europeisk standard har blivit mindre och det var precis i den här kvalrundan, mot grekiska PAOK, man skickades ut förra året. 1-5 över dubbla möten.

Positiva besked är dock sättet som seriespelet inleddes på, så sent som i fredags, med en 4-1-kross av Sion – på bortaplan. Det kan stärka Basel inför vad som komma skall. Goda offensiva besked.

Proppen ur – målfest!

Knäpp på säkerhetsbältet – här är det upplagt för ett målpartaj på Philips Stadion. Eller? Förutsättningarna finns, fastän det handlar om det första av två matcher i ett dubbelmöte, vilka normalt kan vara av mer tillknäppt karaktär.

Men när PSV är i farten blir det ofta rock’n’roll. De har ett ungt, talangfullt och frejdigt lag med offensivt DNA. De spelade utan större respekt mot flera världsklubbar under fjolåret och målade i fem av sex gruppspelsmatcher när Barcelona, Tottenham och Inter stod för motstånden.

Nu väntar ett betydligt mer beskedligt motstånd och PSV vill såklart se till att komma till bortareturen med ett solitt resultat – något de ska ha alla chanser i världen till. Ser dem som klara favoriter över såväl 90 som 180 minuter.

Basel har under försäsongen varit inblandade i flera målfester och inledde, som nämnt, det inhemska spelet med en tung 4-1-seger; kontrade effektivt och var lika spetsiga i spelet med boll. Kan säkerligen hantera olika typer av matchbilder fullt okej. Bortamålet är av stor betydelse. Löser ett sådant?

3-1, kanske?

Vårt speltips inför matchen blir över 2,5 mål till 1,85 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 23/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.