Speltips inför RB Leipzig – Benfica 27/11: Tyska favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2019

Emil Forsberg var totalt sylvass i helgens ligamatch och hoppas nu åka vidare med fler mål när RB Leipzig spelar hemma mot Benfica i Champions League.

Annons:

Efter att ha varit totalt dominant i landslagets match mot Rumänien såg Emil Forsberg till att göra en minst lika dominant insats i helgens ligamöte med sitt RB Leipzig. Då blev det inte mindre än två mål, varav ett mål på en sagolik frispark, från den svenske stjärnan.

Det gör att Emil Forsberg med all säkerhet kliver in i onsdagens möte i Champions League med gott självförtroende och med fokus på att göra sin röst hörd igen. Efter en lite trevande inledning på säsongen – där det har strulat med en del saker vid sidan om planen – är det skönt att se att han har vaknat till liv igen. Då håller han absoluta världsklass. Det går faktiskt inte att snacka bort.

RB Leipzig har som lag öppnat säsongen starkt, speciellt i Champions League där man nu spelat ihop nio poäng på fyra omgångar och därmed leder sin grupp. Nu är det bara det sista jobbet som ska göras för att man ska säkra en plats i åttondelsfinalen till våren.

För motståndet står nu Benfica, ett lag som däremot har haft det tuffare. Nu ligger laget allra sist i gruppen med sina tre poäng, men faktum är att det bara är en poäng upp till tredjeplatsen och bara fyra poäng upp till att knipa andraplatsen. Det finns utan tvekan saker att spela om inför avslutningen på gruppspelet – var så säkra.

Annons:

RB Leipzig är snäppet hetare

Nordi Mukiele, Willi Orban och Ibrahima KOnaté har inte kunnat spela för hemmalaget på ett par veckor. Det är inte heller några spelare som kommer att kunna spela den här matchen. Däremot finns det förhoppningar om att såväl Tyler Adams som Hannes Wolf snart ska kunna vara tillbaka i matchning.

Det här är avbräck som främst har en defensiv påverkan på laget. RB Leipzig är fortsatt ett sylvasst lag i offensiven och har egentligen inga spelare borta som kommer att påverka det.

Benfica å sin sida har tunga spelare som Haris Seferovic och Rafa borta från den här matchen. Det är två spelare som båda hade behövts och som troligen hade varit aktuella för att starta matchen om den fysiska biten varit på plats. Sedan tidigare är German Conti också skadad.

Här tror vi åter på en öppen matchbild och två lag som kommer att kunna hota varandra ganska ordentligt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 27/11
TV:   viasatmotor logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: