Speltips inför Röda Stjärnan – FC Köpenhamn 6/8: Tungt kvalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 augusti 2019

Det blir ett kittlande målspel inför tisdagens tunga kvalmöte till Champions League mellan serbiska Röda Stjärnan och danska FC Köpenhamn den 6 augusti 2019.

Annons:

Efter ett par mer eller mindre halvsömniga omgångar av kvalet till Champions League är det nu dags för de stora lagen, de stora drakarna och de riktiga tungviktarna att kliva in i handlingarna. Vi är framme vid den tredje kvalrundan – varpå det återstår en till innan ett gruppspel – och nu blir det skarpt läge på allvar.

Det lag som går segrande ur dubbelmötet här tar sig till playoff, varpå minst gruppspel i Europa League är säkrat. Det innebär inte bara en stor sportslig fördel, utan också ett viktigt ekonomiskt tillskott för klubbarna. Det är pengar som alltid är svåra att få tag i annars.

FC Köpenhamn är fortsatt lite av den nordiska fotbollens flaggskep, numera allt mer aktualiserat av tunga försäljningar. Där är danska topplag fortsatt ett par steg före svenska, medan allsvenska lag förmodligen snart är minst lika bra sportsligt och definitivt överlägsna läktar- och publikmässigt.

Men för FC Köpenhamn handlar det nu om att fortsätta hålla sig relevanta ute i Europa genom att kvalificera sig till gruppspel igen. Röda Stjärnan är å andra sidan en tuff lottning, inte minst med tanke på hur laget imponerade stundtals i gruppspelet förra året. Trots att de då hamnade i en grupp bestående av Liverpool, Napoli och Paris Saint-Germain.

Ett givet underspel

FC Köpenhamn har faktiskt en ganska bra trend med sig i europeiskt cupspel med tre raka vinster i Champions League-kval. Det är trots allt värdefullt att danskarna har en ganska gedigen erfarenhet från dessa sammanhang. Det är så gott som tvunget för att kunna mäta sig på allvar.

Men trots det är Röda Stjärnan solklara favoriter och med tanke på hur starka laget alltid varit på sin hemmaplan går det att förstå. Belgrad är en fantastisk stad att gå på fotboll i och det visade laget inte minst upp i Champions League-gruppspelet förra året.

Märk väl att publiksiffrorna inte direkt når imponerande nivåer tidigt i kvalspelet, men väl på hemmaplan är laget alltid starka. Därför räknar vi med en stark insats även här mot ett visserligen ganska formstarkt FC Köpenhamn, som alltså öppnat danska ligan med idel vinster.

Under 2,5 mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet. Det här är ett dubbelmöte som kommer att avgöras över 180 minuter, varpå lagen är försiktiga i det första mötet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds: 1,64  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, tisdag 6/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.