Speltips inför Röda Stjärnan – Süduva 16/7: No-brainer till spel

Spelbloggare Publicerat: 16 juli 2019

De senaste årens europeiska utropstecken, Röda Stjärnan, är småpressade men alltjämt storfavoriter när de i tar emot litauiska Süvuva på Rajko Mitic Stadium i den första Champions League-kvalrundans returmöte. Blir det flipp eller flopp?

Annons:

2017/18 blev det Europa League-slutspel. 2018/19 blev det Champions League-gruppspel och matcher mot världspjäserna Liverpool, PSG och Napoli. De förstnämnda, som senare vann hela kalaset, av dessa plockades dessutom en 2-0-vinst mot hemma på Rajko Mitic Stadium.

Serberna är förstås en bra bit borta från deras absoluta storhetstid som toppades med en CL-titel under början av 90-talet, men de har åtminstone skapat sig ett namn på Europascenen med de senaste årens framgångar. Jakten på en ny CL-plats har påbörjats.

Och att de skulle misslyckas med att passera ett litauiskt motstånd i form av Süduva vore ett praktfiasko. Viss press har de emellertid på deras axlar efter det första mötet av två; 0-0 på bortaplan och det trots att en radda av målchanser skapades. Gäller bara att förvalta dessa nu.

Süduva har en liten fördel av att vara mitt i säsongen och för närvarande är de placerade på 17:e plats i den litauiska förstadivisionen, tätt följda av den Zalgiris. Kan den tredje raka titeln hämtas hem? Utsikterna ser bra ut.

Enkelt hinder

Vad som är extra intressant med detta dubbelmöte är att klubbarna även ställdes mot varandra under förra årets andra CL-kvalrunda och då vann Röda Stjärnan med sammantaget 5-0. Det identiska mötet med detta plockades hem med tre mål mot noll.

Ser vi på det första mötet, borde Röda Stjärnan också ha vunnit det – om det inte vore för den brutala ineffektiviteten. Känslan är att det ska lossna nu, så pass mycket bättre än sina motståndare är de, och när nollan väl spräcks kan det mycket väl komma fler mål som brev på posten.

Att Süduva dessutom måste få in minst ett mål i matchen för att ha chansen på att avancera vidare kan innebära att de måste trycka upp positionerna och blotta sig senare i matchen, beroende på resultat. Då är sannolikheten betydande att det smäller åt andra hållet.

Hemmalaget ska med andra ord bara passera det här hindret mot Champions League. Annat vore oerhört chockerande.

Speltipset inför matchen blir således Röda Stjärnan -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två måls marginal – till fullt acceptabla 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Röda Stjärnan -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.