Speltips inför Rosenborg BK – BATE Borisov 31/7: AIK-motståndet i kvalet ska avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 31 juli 2019

Det blir ett rakt spel på 1×2-marknaden inför det att Rosenborg BK och BATE Borisov ska göra upp om en plats i tredje kvalrundan av Champions League-kvalet onsdagen den 31 juli 2019.

Annons:

Inför onsdagen är det fortfarande oklart om vi får se ett svenskt lag – i det här fallet AIK – med i den tredje kvalrundan av kvalet till Champions League. För AIK handlar det om att vända 2-1-förlusten på bortaplan till vinst och avancemang inför sin egen hemmapublik. Chanserna bör rimligtvis vara relativt goda att klara just det.

Och vad händer då i nästa steg?

Jo, antingen kommer det att bli möte med den norska mästaren Rosenborg BK eller den vitryska motsvarigheten BATE Borisov. Det här är två lag som alltså lottats till att möta vinnaren mellan AIK och NK Maribor i nästa omgång.

Det första mötet slutade med vitrysk vinst på hemmaplan, 2-1, men det gör också att matchen i allra högsta grad lever inför returen på onsdagen. Det enda som krävs för norrmännen är en vinst och hållen nolla för att ta sig vidare. Att få med sig 2-1 känns inte helt osannolikt. Det skulle räcka till förlängning.

Vi tror på vitryssarna

Rosenborg BK var för tiotalet år sedan det självklara valet för personer som skulle lokalisera vilket nordiskt lag som var ledande rent sportsligt. Då prenumrereade laget på platser i gruppspelet av Champions League, men vann dessutom den norska ligan gång på gång.

Den tiden är lite förbi.

Nu har Rosenborg BK de senaste säsongerna så sakteliga tagit sig tillbaka till fornstora dagar, men det är fortsatt en ganska bra bit kvar. Det saknas riktig spets i truppen och nu när bråkstaken Nicklas Bendtner inte heller finns kvar saknas den där spelaren som kan göra det på egen hand. Det är spelare av den digniteten som avgör viktiga kvalmatcher.

Samtidigt är BATE Borisov ett lätt underskattat lag i europeiska sammanhang. Märk väl att laget alltså var i 16-delsfinal av Europa League förra säsongen. Då blev Arsenal lite för svåra efter att laget förlorat med hela 4-0 sett över 180 minuter.

Men vi tror att BATE Borisov åker till Norge och stänger igen den här tillställningen. Det känns inte mer än rimligt.

X (oavgjort) spelas till 3,60 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 31/7
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.