Speltips inför Rosenborg – Linfield 17/7: Utklassning – eller inte?

Martin Efvergren Publicerat: 17 juli 2019

Rosenborg har skaffat sig ett mycket fördelaktigt läge inför den här returmatchen mot nordirländska Linfield. Med ett hårt matchande samt en 2-0-ledning i ryggen har man dock ingen egentlig anledning att blåsa på för fullt.

Annons:

Den första CL-kvalrundans första möte mellan Rosenborg och Linfield slutade 2-0 till det norska bortalaget. Därmed ser läget riktigt tufft ut för nordirländarna inför den stundande returen.

Rosenborg har, efter en svag start på säsongen, ökat takten på sistone. De regerande norska mästarna vann ingen av sina första fem seriematcher, men har inför det här mötet en svit på fyra raka segrar.

Med 15 omgångar spelade av Eliteserien ligger man på femteplats, sex poäng efter Molde. Trenden ser dock positiv ut och nu bör man också kunna avancera i CL-kvalet.

Linfield är, på pappret, det svagare laget av dessa två och därtill är man inte i säsong då den nordirländska ligan drar igång i augusti.

Nu behöver man alltså vända ett 0-2-underläge och att döma av styrkeförhållandena i det första mötet finns det egentligen ingenting som talar för att man ska kunna lyckas med den bedriften.

Rosenborg behöver inte ösa på framåt

Linfield vann den nordirländska ligan med hela tio poängs marginal. Detta var dock ett tag sedan då seriespelet avslutades redan i slutet av april.

Inför hemmamötet med Rosenborg hade man spelat tre träningsmatcher och förlorat samtliga. Dinamo Bukarest, Motherwell och St. Johnstone stod för motståndet i dessa matcher.

Inför returen har man spelat ytterligare en träningsmatch där man vann med 3-0 mot Portstewart.

Rosenborg spelade ligamatch i lördags hemma mot Viking, vilken man vann med klara 5-1. Årets upplaga av Rosenborg är annars inget lag som, normalt sett, öser in mål. Totalt har man gjort 20 mål på 15 matcher, vilket inför senaste omgången gav ett snitt på ett mål per match.

Nu är man dessutom inne i ett ganska hårt matchande med tre matcher inom loppet av en vecka och det är inte otänkbart att man kan vara en aning slitna.

Framförallt så har man ingen direkt anledning att blåsa på för fulla muggar i den här matchen. Man har en trygg 2-0-ledning i ryggen och det primära bör vara att se till att inte bjuda in Linfield i matchen.

Rosenborg lär sannolikt vinna det här mötet relativt komfortabelt och de är också solklara favoriter enligt oddssättarna. De tror att det kommer bli med ganska stora siffror men det finns en hel del som talar för det motsatta.

Rosenborg gör generellt sett få mål och med ett hårt matchande i benen tror vi att de kommer vara ganska nöjda med att bara vinna. Ett mer sannolikt slutresultat är därför 2-0 eller 3-0 till hemmalaget.

Spelet blir därför att det kommer bli under 3,5 mål i den här matchen till 1.74 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 17/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.