Speltips inför Rosenborg – Maribor 13/8: Given favorit

Spelbloggare Publicerat: 13 augusti 2019

Rosenborg är nära, nära Champions League-playoff och ska ses med absolut toppchans i returen mot samma Maribor som i den förra kvalrundan skickade ut AIK. Norsk fördel!

Annons:

Precis som vi höjde fingret för inför förra veckans match i Slovenien, som Rosenborg lyckades vinna med tre mål mot ett, var känslan att Maribor kommit att bli lite väl överskattade i det här kvalet – och kanske framförallt efter matcherna mot AIK.

Nu ska det extremt mycket till för Maribor att vända på den här steken och det ska de försöka med mot en motståndare som å ena sidan underpresterat under hela året men å andra sidan ser ut att ha hittat formen med besked. Goda resultat på sistone och toppen har knappats in på i den inhemska serien.

Titeln är dock alltjämt en bra bit borta – om än inte helt omöjlig, eller? – och då skulle ett Champions League-äventyr vara ett plåster på såren. I en eventuell playoffmatch skulle de ställas mot Dinamo Zagreb eller Ferencváros. Stora chanser, oavsett motstånd.

Men det är klart att Maribor kommer ge det här en ärlig chans – 1-3 är trots allt inte omöjligt att hämta in. Större under har inträffat, såklart. De kommer också hit stärkta av en 4-2-vinst över Tabor Sezana – årets första trea, en som kom sex matcher in i seriespelet.

Annons:

Rosenborg i förarsätet

Mot AIK, som känslan var att de var en bra bit borta från deras normala nivå, hade Maribor extremt flyt att avancera vidare. Framförallt bortamötet blev de närmast utspelade i och de två målen, ena under ordinarie och andra under förlängningen, kom som blixtar från klar himmel.

Rosenborg visades ha betydligt mer udd i förra veckans match; stod för en stabil bortamatch och var effektiva i de avslutande momenten. Alexander Söderlund var det stora utropstecknet med sina två baljor. Gubben i lådan på nytt?

När Maribor nu måste framåt och leverera minst tre mål på bortaplan, då är risken stor att de såras djupt och att dubbelmötet avgörs till Rosenborgs fördel till följd av de omställningsmöjligheter vi kan räkna med dyker upp.

Hos Unibet får vi 1,80 gånger pengarna för den raka ettan och det känns helt klart spelvärt sett till förutsättningarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Rosenborg vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 13/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.