Speltips inför Salzburg – Genk 17/9: Formstarkt hemmalag vinner

Martin Efvergren Publicerat: 17 september 2019

Salzburg har fullkomligen krossat allt motstånd i ligan så här långt. Nu väntar förmodat tuffare motstånd då Genk gästar i CL-gruppspelets första omgång. Det mesta talar dock för att Salzburg nu är redo för att konkurrera med Europas allra bästa.

Annons:

De regerande österrikiska mästarna Salzburg och de regerande belgiska mästarna Gent har hamnat i en tuff grupp i säsongens Champions League.

Liverpool och Napoli är de övriga två lagen, vilka måste hållas som favoriter till att ta de två topplaceringarna i gruppen.

Varken Salzburg eller Genk kan dock inte på något vis avskrivas från chanserna till avancemang, men det här mötet blir förstås en match där båda helst bör få med sig tre poäng inför fortsättningen.

Hemmalaget Salzburg har sett ruggigt starka ut i ligan så här långt. Med sju spelade matcher har man gått rent och toppar tabellen med 21 poäng och en målskillnad på +28. I senaste matchen, i lördags, besegrade man Hartberg med 7-2.

För Genks del har säsongen inletts med en skralare utdelning. Också de har spelat sju ligamatcher så här långt och totalt står man på 10 poäng, vilket ger en niondeplats i tabellen.

I fredags föll man med med 2-1 borta mot Charleroi och dessförinnan kryssade man borta mot förväntade toppkonkurrenten Club Brugge.

Annons:

Salzburg är redo för nästa nivå

Båda dessa lag var i kraft av mästare i sin respektive ligor direktkvalificerade för Champions Leagues gruppspel och har därmed inte prövats mot internationellt motstånd den här säsongen.

Salzburg vann den österrikiska Bundesliga med hela 12 poäng förra säsongen och av inledningen av den här säsongen att döma är man helt enkelt för bra för att något annat lag ska kunna hota.

Nu återstår att se hur väl man står sig på den här nivån. Förra säsongen blev man utslagna i CL-kvalet men svarade sedan för en stark insats i Europa League där man vann samtliga matcher i gruppspelet. I åttondelsfinalen tog det dock stopp då man föll i ett jämt dubbelmöte mot Napoli.

Genk var inte heller de kvalificerade för CL förra säsongen, men man lyckades vinna sin grupp i Europa League före Malmö FF. Dock blev man utslagna i sextondelsfinalen mot Sparta Prag.

Salzburgs form i ligan och prestationerna i förra säsongens Europa League samt hemmaplansfördel gör dem till favoriter i det här mötet. Mycket talar för att man nu är redo för att mäta sig med Europas allra bästa.

Benjamin Nygrens Genk har en ny tränare till den här säsongen i Felice Mazzu och han tycks inte riktigt ha fått bitarna på plats ännu.

Desto bättre start har alltså amerikanen Jesse Marsch fått med sitt Salzburg som också han förfogar över en nordisk stortalang i Erling Håland som redan krutat in hela 11 mål så här långt i ligan.

Det mesta pekar mot att österrikarna är det bättre laget av dessa två just nu och därför spelas Red Bull Salzburg -1,25 (asian handicap) till 2,06 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Salzburg -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 17/9
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.