Speltips inför Salzburg – Liverpool 10/12: Slutspelsbiljett i potten

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2019

Det är en på alla sätt och vis superfajt som väntar mellan RB Salzburg och Liverpool i Champions League under tisdagen. Här hittas en slutspelsplats i potten och det kan bädda för en mer öppen matchbild.

Annons:

1. Liverpool, 5: 3-1-1, 10p, +3 mål
2. Napoli, 5: 2-3-0, 9p, +3 mål
3. Salzburg, 5: 2-1-2, 7p, +5 mål
4. Genk, 5: 0-1-4, 1p, -11 mål

Observera dock att det handlar om inbördes möten före målskillnad och den omvända matchen med denna vann Liverpool med 4-3 i en rafflande batalj. Kommer med största sannolikhet krävas – annars med resultat som 4-3, 5-4 och så vidare – en vinst med minst dubbla måls marginal för österrikarna för att passera de regerande mästarna.

Samtidigt kommer Napoli i den parallella matchen med denna, avsparkstid 18:55, troligtvis vinna över slagpåsen Genk. Annat vore en praktskräll. Handlar därför framförallt om just RB Salzburg mot Liverpool såväl i matchen specifikt som i slutspelsjakten i allmänhet. Fantastiskt spännande avslutningsomgång.

Hur det än skulle sluta här är det bara att höja på hatten för Salzburg; sett till resultaten liksom sättet matcherna tagits an. Oavsett motstånd har det varit full fart framåt, precis som i den inhemska serien, vilken domineras med järnhand, och på Anfield hämtade de faktiskt in 0-3 till 3-3, innan Mohamed Salah med sin andra fullträff i matchen kunde fastställa slutresultatet till 4-3.

Liverpool var mäkta imponerande redan under fjolåret, med andraplatsen i Premier League och mästartiteln här i Champions League, för att nu ha tagit ännu större kliv framåt under succétränaren Jürgen Klopp. Förra veckan toppades med en 5-2-kross av Everton i Merseysidederbyt och under helgen en 3-0-dito borta över AFC Bournemouth. Samlade utfallet i PL? Galna 15-1-0! Rekordsiffror.

Dejan Lovren riskerar missa matchen efter en skada han nyligen ådragit sig medan Nathaniel Clyne, Joel Matip samt Fabinho är kvar som skadelistade. Salzburg har Alexander Walke, Antoine Bernede och Patrick Farkas skadade samt Sakou Koita tveksam.

Annons:

Proppen ur

Rock’n’roll väntar vi oss här. När två offensiva kraftpaket som dessa möter varandra är det svårt att se på det annorlunda. Anmärk att Salzburg på dessa fem CL-matcher stått för makalösa 16 baljor och Liverpool med 11. Den norska supertalangen Erling Håland har för österrikarna hittat nät vid åtta tillfällen och då med blott tre starter samt två inhopp.

När lagen mötte varandra i Anfield blev det precis som vi ser framför oss nu – fart, fläkt och en mängd mål. Mer bestämt sju stycken till antalet.

Och nu måste alltså Salzburg vinna matchen för att nå slutspelet och någon skillnad i hur matchen tas an, kontra innan, lär det inte bli; tuta och köra. Bör dessutom ta hem det med minst två baljors marginal och kan då riskera behöva bli ännu mer framåtlutade – och det skulle passa Liverpools offensiva spetsspelare, några av världens vassaste, som handen i handsken. Livsfarliga att lämna ytor åt.

Dubbla insatsen för minst fyra baljor i matchen är utan minsta tvekan spelbart och det får vi presenterat av spelbolaget Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Sätt in 100, spela för 350 kr & få 50 spins!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:55, tisdag 10/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: