Speltips inför Sarajevo – Celtic 9/7: Tillknäppt CL-historia

Spelbloggare Publicerat: 8 juli 2019

Bosniskt står mot skotskt i den första Champions League-kvalrundan – Sarajevo mot Celtic. Det första mötet av två misstänker vi bli av mer tillknäppt karaktär.

Annons:

Celtic, de stora dominanterna i Skottland och den enda (i viss mån) europeiska maktfaktorn, påbörjar en ny resa mot Champions League efter att ha vunnit Premiership för det åttonde året i följd.

Intressant kuriosa är att det svenska domarteamet under Glenn Nyberg får äran att döma matchen.

Och sätta stopp för dem ska alltså Sarajevo, mästare i Bosnien. Fjolåret var på alla sätt och vis fantastiskt, men hur mycket kan de sätta emot här? Celtic är på alla sätt och vis en mardrömslott att få i den första CL-kvalrundan, där skillnaderna mellan klubbarna ofta är betydande.

Vänskapsmatchers betydelse ska sällan värderas speciellt högt, men värt att anmärka är att Sarajevo kommer hit från dubbla förluster – ena mot slovenska Domzale, 2-3, och andra mot tjeckiska Slovacko. Inte den bästa möjliga uppladdningen.

Förra säsongen lyckades Celtic inte nå ända fram i CL-kvalet och fick istället spela Europa League-fotboll, vilket renderade i en slutspelsplats och sextondelsfinal där Valencia blev ett par nummer för stora. Rutinen av Europaspel, som de fått massvis av, är en faktor som i afton talar för skottarna.

Undern lockar

Ute på den europeiska scenen är det hemmaspelet som varit Celtics signum. Där har flera stora pjäser ställts inför problem de senaste åren, medan det varit desto mer vekt på resande fot. Rimligtvis bör det fortsätta i en liknande anda.

Och kanske kan detta frammana en mer försiktig approach från Celtic, trots det favoritskap de tilldelats och ska inneha? Det är vartåt känslan viktar.

Gästerna har ingen som helst press på sig att avgöra det här redan under det inledande mötet och när de är två parter som inte spelat tävlingsfotboll på flera månaders tid är det lätt hänt att det tar lite tid innan maskineriet tar fart.

Under 2,5 mål synas till 1,76 x insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:45, tisdag 9/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.