Speltips inför Schalke 04 – Galatasaray 6/11: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 4 november 2018

Det finns en överhängande risk att lagen tar det lite lugnt med risktagandet inför tisdagens match. Schalke 04 och Galatasaray förlorar gärna inte.

Annons:

Det är Champions League igen och ett möte som på förhand kanske inte känns som det allra mest sexigaste – konkurrensen från andra matcher är faktiskt ganska tuff – är mötet i Tyskland mellan Schalke 04 och Galatasaray.

Men faktum är att de flesta borde ha med en här matchen i åtanke när det ska väljas och vrakas bland underhållningen på tisdagskvällen. Anledningen är enkelt: båda lagen behöver verkligen ett bra resultat inför fortsättningen. FC Porto toppar gruppen på sju poäng och lär vinna enkelt mot gruppens slagpåse Lokomotiv Moskva, vilket gör att de lär ha tio poäng i topp av tabellen. Det tvingar Schalke 04 och Galatasaray till poäng här för att inte halka efter för mycket.

Det lag som eventuellt vinner den här matchen lämnar det andra laget bakom sig i kampen om en plats i åttondelsfinalen. Tufft värre. Räkna därmed med två lag som inte vill förlora. Schalke 04 har fyra raka utan förlust, medan Galatasaray förlorade i Süperligan för två matcher sen.

En tillknäppt historia

Schalke 04 bör som sagt se det här som en god möjlighet till en viktig trepoängare i jakten på att ta sig vidare från den här relativt enkla gruppen, men laget kommer att behöva ta sig an matchen utan ett par viktigare spelare. Cedric Teuchert och Hamza Mendyl är inte spelklara. Ralf Fährmann, Nabil Bentaleb, Bastian Oczipka och Sascha Riether är osäkra till spel.

Hos gästerna är spelare som Yuto Nagatomo och Fernando på den lite mer osäkra listan, medan Emre Akbaba inte kommer till spel då han dragit på sg en långtidsskada.

Det är som bekant mycket jämnt i gruppen och det är något av dessa två lag som kommer att göra FC Porto (troligen) sällskap i en åttondelsfinal. Det gör den här matchen till en nyckelmatch och det lär påverka hela matchbilden. Det finns en stor rädsla att förlora, den saken är säker.

Under 2,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  21:00, tisdag 6/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.